aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Για ποια Ευρώπη μου μιλάς;

Ομόνοια: Για ποια Ευρώπη μου μιλάς;

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Με το «τριφύλλι» να πραγματοποιεί τις δύο προηγούμενες σεζόν ντροπιαστικές πορείες και να τερματίζει στην 5η και 6η θέση της βαθμολογίας όλοι στο «Ηλίας Πούλλος» ήξεραν τις δυσκολίες που εμπεριέχει το εγχείρημα να καταστίσουν ξανά την Ομόνοια πρωταγωνίστρια στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Η διοίκηση Σταύρου Παπασταύρου το βίωσε στον πρώτο χρόνο παρουσίας της, αφού το χρήμα δεν αρκεί για να έρθει η… Άνοιξη.

«Μα καλά, πώς μπορεί μία ομάδα από τη μία σεζόν στην άλλη να καταφέρει από 6η να τερματίσει στην 1η θέση;», ήταν το ερώτημα αρκετών φίλων της Ομόνοιας στην αρχή της σεζόν και έδειχναν να συμπορεύονται με τον στόχο της εξόδου στην Ευρώπη. Για να λέμε και του στραβού το δίκαιο οι οπαδοί της Ομόνοιας ήπιαν τόσο φαρμάκι τα τελευταία χρόνια που το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να δουν και πάλι την ομάδα τους να κοιτάζει στα μάτια κάθε αντίπαλο. Να παίζει ίσος προς ίσον και να επανακτήσει τη χαμένη του περηφάνια.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος όλοι στο οικοδόμημα της Ομόνοιας μπορούν (δικαίως) να αισθάνονται απόλυτα ευχαριστημένοι. Οι οιωνοί στις πρώτες 22 αγωνιστικές όχι μόνο είναι θετικοί, αλλά δείχνουν τίτλο! Για δεύτερη φορά το «τριφύλλι» είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με το τέλος της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος. Την προηγούμενη που το πέτυχε, τη σεζόν 2009-10 δηλαδή, στέφθηκε πρωταθλήτρια. Η Ομόνοια είναι η ομάδα με τους περισσότερους κερδισμένους βαθμούς στα παιχνίδια ανάμεσα στις ομάδες της πρώτης εξάδας και δικαίως χαρακτηρίζεται ως αυτή με τη μεγαλύτερη σταθερότητα στην απόδοσή της έως τώρα στο πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Τα σενάρια ενδεκάδας με ΑΕΛ και τα κενά Μαυρία – Μποτεάκ

Επισήμως, κανείς από τη διοίκηση ή την τεχνική ηγεσία δεν έχει μιλήσει δημόσια για πρωταθλητισμό. Αυτό πολύ λίγη σημασία έχει. Τον στόχο άλλωστε τον καθορίζει από μόνη της η ιστορία κάθε ομάδας. Και η ιστορία της Ομόνοιας είναι συνυφασμένη με τους τίτλους, έστω κι αν την τελευταία δεκαετία δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει πρωτάθλημα. Το θετικό για τους πράσινους είναι πως οι ποδοσφαιριστές της αντιλήφθηκαν σε ποια ομάδα αγωνίζονται και γι’ αυτό άλλωστε έχουν οδηγήσει την Ομόνοια εκεί που βρίσκεται σήμερα. Και μάλιστα το δηλώνουν. Μποτεάκ, Τιάγκο, Γκόμεθ, Γκόμες, Λανγκ έχουν μιλήσει το προηγούμενο διάστημα για τίτλο.

Και είμαι βέβαιος πως αυτός είναι ο στόχος για τον Μπεργκ και τους παίκτες του όταν κλείνουν οι πόρτες των αποδυτηρίων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ