aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Για να μην ντροπιαστεί διπλά

Ομόνοια: Για να μην ντροπιαστεί διπλά

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Στο ποδόσφαιρο όταν σου δίνεται μία ευκαιρία, πρέπει να την αρπάζεις. Κι αυτό καλείται να κάνει η Ομόνοια εάν θέλει να εξασφαλίσει θέση στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος, μετά τον μηδενισμό της Ανόρθωσης στο ματς με τον Απόλλωνα και την ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών που επιβλήθηκε στην «Κυρία».

Διαβάστε επίσης: Πού ήταν αυτή η Ομόνοια τόσο καιρό;

Πριν από την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή, η ομάδα της Λευκωσίας κινδύνευε βάσιμα να περιοριστεί στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας και να γράψει μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της, όμως πλέον τα πράγματα έχουν διαφοροποιηθεί και η… μπάλα είναι στα πόδια των παικτών του Γιάννη Αναστασίου.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Μετά το -9 της Ανόρθωσης, από την ίδια εξαρτάται…

Όπως έχουν διαμορφωθεί τα βαθμολογικά δεδομένα και με μόνο ένα παιχνίδι να απομένει για την ολοκλήρωση της α’ φάσης, η Ομόνοια χρειάζεται έναν βαθμό στο σαββατιάτικο ντέρμπι με την ΑΕΛ στο ΓΣΠ για να… ξεγνοιάσει και να μην εξαρτάται από το αποτέλεσμα της Ανόρθωσης με τον ουραγό Ερμή. Σαφώς και υφίσταται ακόμη κίνδυνος να μείνει εκτός εξάδας το «τριφύλλι» εάν ηττηθεί και κερδίσει η Ανόρθωση, ένα σενάριο που δεν θέλουν να το σκέφτονται στο «πράσινο» στρατόπεδο.

Διαβάστε επίσης: Μότα: Φάνηκε πως του λείπουν παιχνίδια

Εκεί που η ομάδα άρχισε το φετινό πρωτάθλημα με όνειρα και φιλοδοξίες για να βάλει τέλος στην κατρακύλα των προηγούμενων δύο σεζόν που έμεινε εκτός Ευρώπης, κάτι που είχε να συμβεί 21 χρόνια (1996-97 και 1997-98), το χειρότερο γι’ αυτήν θα είναι να περιοριστεί στο δεύτερο γκρουπ και να μείνει οριστικά εκτός διεκδίκησης της 4ης θέσης που υπό προϋποθέσεις θα εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Τότε θα είναι που η Ομόνοια θα ντροπιαστεί διπλά και θα βάλει πλώρη για κατάρριψη του αρνητικού ρεκόρ της, που κρατά από την εξαετία 1967-1972, όταν έμεινε μακριά από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ