aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Γι’ αυτό δεν βγαίνει από την ενδεκάδα…

Ομόνοια: Γι’ αυτό δεν βγαίνει από την ενδεκάδα…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η Ομόνοια αποτελεί τον τέταρτο ποδοσφαιρικό σταθμό του Τιάγκο Φερέιρα στην Κύπρο αφού προηγήθηκε η παρουσία του σε ΑΕΠ (2020-11), Οθέλλο (2014-15) και Νέα Σαλαμίνα (2018-19). Ο 32χρονος μεσοεπιθετικός είναι από τους πιο σταθερούς ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» βασικός και αναντικατάστατος. Σε 23 αγώνες πρωταθλήματος ο Βραζιλιάνος έχασε μόλις 15 λεπτά! Είχε αντικατασταθεί στο 75ο λεπτό στο ματς με τον Εθνικό στο ΓΣΠ. Είναι ο ποδοσφαιριστής με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής από κάθε άλλο του ρόστερ της Ομόνοιας.

Ο Μπεργκ με την παρουσία του Τιάγκο στο αρχικό σχήμα σε όλα τα παιχνίδια, «φωνάζει» ότι τον εμπιστεύεται πλήρως. Έναν ποδοσφαιριστή που ήλθε και βρήκε ο Μπεργκ αφού η συμφωνία με τον Τιάγκο είχε προκύψει προ της έλευσης του Νορβηγού προπονητή. Και πώς να μην τον εμπιστεύεται αφού βάσει της εικόνας που παρουσιάζει ο έμπειρος μεσοεπιθετικός αποτελεί πολυεργαλείο. Είναι για όλες τις δουλειές!

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Συνεχίζεται η προετοιμασία ενόψει Απόλλωνα

Ο τεχνικός της Ομόνοιας, λοιπόν, έχει τους λόγους του και έχει τυφλή εμπιστοσύνη στον Τιάγκο. Τα κάνει όλα και συμφέρει. Όντας μεσοεπιθετικός, αγωνίστηκε αρχικά ως επιτελικός μέσος και ακολούθως μονιμοποιήθηκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης, παρόλο που δεν είναι ιδιαίτερα ταχύς. Συγκλίνει συνεχώς στον άξονα, γεμίζοντας τη μεσαία γραμμή και ανεβαίνει συχνά ο Λέτσγιακς, που αν και μπακ έχει επιθετικές αρετές. Ο Βραζιλιάνος, πέρα του ότι είναι δημιουργικός έχει πετύχει και τέσσερα γκολ. Μαζί με τον Μποτεάκ είναι δεύτερος σκόρερ της Ομόνοιας πίσω από τον Ντέρμπισαϊρ.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Ο «γίγαντας» μετρά τέσσερα στα έξι!

Την ίδια ώρα, ο Τιάγκο έχει τεράστια συμβολή στο αμυντικό παιχνίδι της ομάδας του. Στοιχείο που αρέσει στον Μπεργκ αφού βλέπει έναν ακραίο επιθετικό να επιστρέφει όταν ο αντίπαλος έχει την μπάλα και να δίνει λύσεις στην άμυνα. Πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή με τα περισσότερα τρεξίματα σχεδόν σε κάθε παιχνίδι δεν το λέμε εμείς αλλά οι αριθμοί βάσει του συστήματος που καταγράφει διάφορες μετρήσεις που έχουν να κάνουν με τη φυσική κατάσταση. Αυτός είναι ο πολυσύνθετος Τιάγκο Φερέιρα, ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του Μπεργκ, το οποίο αξιοποιεί στο μέγιστο βαθμό, αποδίδει και δεν βγαίνει από την ενδεκάδα.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Πέντε λόγοι για το τρίποντο

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ