aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: «Φωνάζει» ότι θέλει κάτι παραπάνω

Ομόνοια: «Φωνάζει» ότι θέλει κάτι παραπάνω

Η Ομόνοια το τελευταίο χρονικό διάστημα πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις, με αποτέλεσμα να είναι αήττητη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος, έχοντας απολογισμό τρεις νίκες και μιαν ισοπαλία. Νίκησε κατά σειρά, Εθνικό (2-0), Άρη (3-0), ΑΕΛ (1-0) και εξήλθε ισόπαλη με την ΑΕΚ (1-1). Καλός ο απολογισμός, παρόλο που στο πρόσφατο ντέρμπι με την ομάδας της Λάρνακας ήθελε μόνο νίκη. Καλός και ο συντελεστής τερμάτων. Πέτυχε επτά και δέχθηκε ένα.

Εκεί που θέλει και θα πρέπει να δώσει έμφαση η Ομόνοια στη συνέχεια, αυξάνοντας τις πιθανότητες για επιτυχίες και διεκδίκηση του τίτλου πρωταθλήματος, είναι στην επίθεση. Τα 12 γκολ ενεργητικό σε 11 αγώνες, είναι πολύ λίγα για την περσινή πρωταθλήτρια, που έχει ως στόχο και φέτος την κατάκτηση του τίτλου. Ναι μεν το τελευταίο διάστημα άρχισε να γίνεται πιο παραγωγική, όμως και πάλι τα 12 γκολ είναι πολύ λίγα. Πριν από τα τελευταία τέσσερα ματς, που πέτυχε επτά γκολ, μετρούσε μόλις πέντε γκολ σε επτά αγώνες.

Σαφώς και χρειάζεται μεγαλύτερη βοήθεια στο σκοράρισμα από τους επιθετικούς της. Η μέχρι σήμερα συνεισφορά τους είναι πενιχρή και μακριά από τις προσδοκίες όλων στο σύλλογο. Ιδιαίτερα από τον Μάρκο Τσέποβιτς, που αποτελεί τη βασική επιλογή. Ο Σέρβος παραμένει σκιά του καλού εαυτού του, που παρουσίασε στην περσινή σεζόν στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, αφού εντάχθηκε τον Ιανουάριο στο ρόστερ του «τριφυλλιού». Ο 30χρονος επιθετικός πέτυχε μόλις δύο γκολ σε 847 λεπτά συμμετοχής. Το «χρυσό», όπως αποδείχθηκε, απέναντι στον Απόλλωνα και με πέναλτι επί του Άρη.

Ο Ντούρις, επίσης, είδε δίχτυα δύο φορές, αλλά σε μόλις 42 λεπτά. Αγωνίστηκε σε τρία ματς ως αλλαγή και στα δύο σκόραρε. Το πρώτο ήταν επί της Δόξας με πέναλτι και το δεύτερο κόντρα στον Άρη. Και τα δύο στις καθυστερήσεις. Ο Σλοβάκος σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα σκόραρε δύο φορές. Ο Κακουλλής παραμένει «άσφαιρος» στο πρωτάθλημα σε 370 λεπτά συμμετοχής. Μόλις τέσσερα γκολ από τους επιθετικούς κορυφής για την Ομόνοια, αριθμός που προκαλεί θλίψη για ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε μια μεγάλη ομάδα.

Πέραν του ότι, οι υφιστάμενοι επιθετικοί θα πρέπει να ανεβάσουν την απόδοσή τους και να γίνουν πιο παραγωγικοί, στην Ομόνοια βλέπουν ενίσχυση στη γραμμή κρούσης. Θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνει κίνηση με επιθετικό (την ώρα που η επανεγγραφή του Ασάντε θα γίνει μόνο εάν είναι απολύτως καλά και σε θέση να βοηθήσει), προσδοκώντας σε λύση στο εύκολο γκολ, παρόλο που ο Ιανουάριος δεν είναι και η πιο προσιτή περίοδος.

Βεβαίως, οι πράσινοι θα κινηθούν έχοντας ως φάρο τον Ιανουάριο του 2021, αφού ο Τσέποβιτς ήλθε και βοήθησε επιθετικά την ομάδα. Δεν κάνει, όμως, το ίδιο φέτος. Οι πράσινοι προτίθενται να κινηθούν για επιθετικό με κάπως διαφορετικά χαρακτηριστικά, κυρίως να είναι πιο ευέλικτος. Αξιολογούνται ποδοσφαιριστές και εφόσον προκύψει περίπτωση που να ικανοποιεί τα «θέλω» των Ταραπουλούζη και Μπεργκ, θα γίνει άμεσα προσπάθεια για απόσπαση της υπογραφής και ένταξής του στο ρόστερ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ