aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: «Flash back» του «Goal» στις πιο καθοριστικές αποκρούσεις του Φαμπιάνο

Ομόνοια: «Flash back» του «Goal» στις πιο καθοριστικές αποκρούσεις του Φαμπιάνο

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Απίστευτη η επίθεση αγάπης του κόσμου της Ομόνοιας στο πρόσωπο του Φαμπιάνο. Ήταν ο ποδοσφαιριστής που αποθεώθηκε περισσότερο από κάθε άλλο κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο για να κατευθυνθεί στην εξέδρα που στήθηκε για την απονομή του τροπαίου. Το ίδιο έγινε και στο «Ηλίας Πούλλος», στους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν. Λατρεία του κόσμου της Ομόνοιας στο πρόσωπο του Βραζιλιάνου. Αγάπη που έχει κερδίσει τον ποδοσφαιριστή, λόγος που αυξάνει τις πιθανότητες επέκτασης του συμβολαίου του, βάζοντας και τέλος στα όποια σενάρια για αποχώρησή του. Ο Φαμπιάνο διατηρεί συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν.

Ο 33χρονος τερματοφύλακας, που αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2020, έχει στο ενεργητικό του πολλές σπουδαίες επεμβάσεις. Μάλιστα κάποιες απ’ αυτές ήταν καθοριστικές αφού κράτησε το αποτέλεσμα για την Ομόνοια. Από πού να αρχίσει κανείς και πού να σταματήσει. Είναι τόσες πολλές οι αποκρούσεις του Φαμπιάνο και δεν είναι τυχαίο που χαρακτηρίζεται ως ο κορυφαίος τερματοφύλακας που πέρασε από τα κυπριακά γήπεδα.

Το «Goal» έκανε ένα «flash back» και θυμάται κάποιες από τις καθοριστικές επεμβάσεις του άσου της Ομόνοιας.

Στα πιο πρόσφατα, με την ΑΕΛ στην 8η αγωνιστική των πλέι οφ στο ΓΣΠ, ο Φαμπιάνο είπε «όχι» σε σουτ του Αντάμοβιτς στο 45’, αποτρέποντας το 0-2. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ομόνοια έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη με 2-1. Με την ΑΕΛ και πάλι, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής στο Τσίρειο, η Ομόνοια έκανε την ανατροπή και ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1. Σε δύο περιπτώσεις, δεν επέτρεψε στον Μηνά Αντωνίου να παραβιάσει την εστία του, αρχικά στο 73’ και ακολούθως στο 90’+1, σε μια φάση που «απογειώθηκε». Με την Ανόρθωση στο ΓΣΠ, τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ, άναψε κόκκινο στον Χούσμπαουερ στο 90’+2 σε εξ επαφής σουτ και κράτησε το 0-0.

Προηγουμένως, στην α’ φάση του πρωταθλήματος, κάποιες από τις επεμβάσεις του Φαμπιάνο που ήταν ξεχωριστές, στην 3η αγωνιστική με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» σε σουτ του Μαργκάσα (82’). Τότε κράτησε το 1-1. Ακόμη, τη 13η αγωνιστική απέναντι στον ΑΠΟΕΛ (3-0), στο ματς που σηματοδότησε ένα σημαντικό σερί έξι νικών, ο Φαμπιάνο στέρησε το γκολ από τον Ενσουέ (64’) σε εξ επαφής πλασέ κι ενώ το αποτέλεσμα ήταν 1-0. Στη συνέχεια, ακολούθησαν άλλα δύο συνεχόμενα ματς στα οποία έκανε ισάριθμες επεμβάσεις. Με το Παραλίμνι στο «Τάσος Μάρκου», σε γυριστό σουτ του Ενγκό (90’+1), διατηρώντας το μηδέν παθητικό και την Ομόνοια να φεύγει με το τρίποντο χάρις σε γκολ του Τσέποβιτς. Στο αμέσως επόμενο, η Ομόνοια έμεινε στο 1-1 με τον Ολυμπιακό στο ΓΣΠ, αλλά ο Βραζιλιάνος είχε στο ενεργητικό του δύο εξαιρετικές αποκρούσεις σε προσπάθειες του Κοστόφ και όταν το ματς ήταν στο 0-0.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ