aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια/Φαμπιάνο: Κερδισμένο λαχείο με €250.000, απειλεί το ρεκόρ Μγκούνι

Ομόνοια/Φαμπιάνο: Κερδισμένο λαχείο με €250.000, απειλεί το ρεκόρ Μγκούνι

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Κερδισμένο λαχείο από τον Οκτώβρη του 2019 εξαργυρώνει η Ομόνοια και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το όφελος. Όταν επέλεγαν στο «τριφύλλι» τον Φαμπιάνο Ριμπέιρο, μετά τους σοβαρούς τραυματισμούς των Ουζόχο και Παναγή, μάλλον ούτε ο πιο αισιόδοξος δεν περίμενε ότι ο έμπειρος Βραζιλιάνος θα ήταν ίσως η πιο καθοριστική μετεγγραφή των πρασίνων επί εποχής Σταύρου Παπασταύρου.

Από τους πιο κομβικούς παίκτες στην πορεία της Ομόνοιας σε Κύπρο και Ευρώπη ο 32χρονος πορτιέρε ανάγκασε με την παρουσία του μεγάλες ελληνικές ομάδες να στρέψουν τα βλέμματα πάνω του. Μετά τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό Πειραιώς στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ βούιξε ο Πειραιάς για ενδιαφέρον των ερυθρόλευκων σε ενδεχόμενο πώλησης του Σα. Ο Πορτογάλος, τελικά δεν έφυγε, κι έτσι η περίπτωση Φαμπιάνο μπήκε στο «ψυγείο». Όσοι είναι κοντά στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού σημειώνουν ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον τερματοφύλακα της Ομόνοιας και δεν αποκλείεται στο τέλος της τρέχουσας σεζόν αν πωληθεί ο Σα να απασχολήσει εκ νέου τους ερυθρόλευκους.

Στη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου απασχόλησε την ΑΕΚ με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως οι κιτρινόμαυροι κτύπησαν την πόρτα της Ομόνοιας. Οι πράσινοι δικαιούνται να αισθάνονται δικαιωμένοι που «έδεσαν» τον Φαμπιάνο με διετές συμβόλαιο συνεργασίας το περασμένο Καλοκαίρι. Οι απολαβές του θηριώδους τερματοφύλακα κυμαίνονται στις 250.000 ευρώ. Το story της μετεγγραφής του Βραζιλιάνου στην Ομόνοια, όπως το εξιστόρησε ο διευθυντής του τμήματος σκάουτινγκ των πρασίνων, Σίμος Ταραπουλούζης είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρον

«Το τελευταίο του συμβόλαιο στην Πόρτο ήταν 1.100.000 ευρώ το χρόνο. Δεν χρειάζεται να πούμε με πόσα ήρθε κοντά μας. Αν το διαιρέσουμε διά εννέα ή διά δέκα μπορεί να το βρούμε. Επιδίωκε να βρει κάτι το πιο ψηλό, τελείωσε η μετεγγραφική περίοδος κι έμεινε άνεργος. Του δόθηκε η ευκαιρία να έρθει σε μια ομάδα που του είπε ότι θα παίξει σε υψηλό επίπεδο, ανταγωνιστικό και στόχος μας είναι να διακριθούμε. Παρά να είναι άνεργος στην Πορτογαλία επέλεξε να έρθει κοντά μας. Δεν ήταν ιδιαίτερο δύσκολο να τον πείσουμε να έρθει κοντά μας. Νομίζω ότι ο ατζέντης του τον έπεισε εύκολα. Ούτε καν σε διαπραγμάτευση οικονομική δεν μπήκαμε. Μας είπε πόσα μπορείτε να δώσετε; Του είπαμε πόσα μπορούμε να δώσουμε, μπήκε στο αεροπλάνο και ήρθε», είχε πει σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις στον Super Sport FM.

Στις 15 Ιανουαρίου 2020 η τύχη γύρισε την πλάτη στον Φαμπιάνο στον εκτός έδρας αγώνα κυπέλλου με τον Ερμή. Ο Βραζιλιάνος τέθηκε νοκ άουτ και η Ομόνοια αναγκάστηκε να προχωρήσει σε νέα προσθήκη τερματοφύλακα με τον θηριώδη Κόστελ Παντίλιμον να έρχεται ως δανεικός από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Με το άδοξο τέλος της περσινής αγωνιστικής περιόδου η Ομάδα Προγραμματισμού της Ομόνοιας έπρεπε να πάρει αποφάσεις για το πώς θα πορευτεί στη θέση του άσου. Η επιλογή ήταν ξεκάθαρη. Φαμπιάνο. Ο Βραζιλιάνος υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με το «τριφύλλι». Οι προσπάθειες απόκτησης του Φράνσις Ουζόχο δεν καρποφόρησαν, όμως η τεχνική ηγεσία της Ομόνοιας κοιμάται ήσυχη ξέροντας πως η επιλογή του γεννημένου στο Μούντο Νόβο της Βραζιλίας τερματοφύλακα ήταν η ιδανική απόφαση.

Και ποιος ξέρει, ίσως το ερχόμενο Καλοκαίρι να κινδυνεύσει το ρεκόρ του Μούσα Μγκούνι, ο οποίος πωλήθηκε στην Αλ Σαμπάμπ το 2008 έναντι 1.000.000 ευρώ και αποτελεί την πιο κερδοφόρα πώληση της Ομόνοιας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ