aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: «Φαμπιάνο, φόρα τα γάντια σου…»

Ομόνοια: «Φαμπιάνο, φόρα τα γάντια σου…»

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Τετάρτη βράδυ ήρθε στην Κύπρο, Πέμπτη πρωί πέρασε από ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις, το μεσημέρι υπέγραψε το συμβόλαιό του (και ανακοινώθηκε) και το απόγευμα έκανε την πρώτη του προπόνηση με την Ομόνοια. Την Κυριακή, με τρεις προπονήσεις στο «Ηλίας Πούλλος», ο Φαμπιάνο Ριμπέιρο θα κληθεί, αφού πάρει την εντολή από τον Χένινγκ Μπεργκ, να υπερασπιστεί την εστία της Ομόνοιας στο ντέρμπι με την Ανόρθωση, στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Αυτή είναι η διαδρομή που θα ακολουθήσει ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας σε διάστημα μόλις πέντε ημερών.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Ο Φαμπιάνο, το €1.200.000 της Πόρτο και το ερωτηματικό

Η αναγκαιότητα της παρουσίας ενός έμπειρου τερματοφύλακα στο επικείμενο ντέρμπι οδηγεί τον τεχνικό της Ομόνοιας να δώσει φανέλα βασικού στον 31χρονο Φαμπιάνο. Μπορεί να μην έχει αγωνιστεί σε παιχνίδι εδώ και κάποιους μήνες, όμως η παρουσία του και μόνο από την Πόρτο, έστω κι αν ήταν δεύτερος τερματοφύλακας την περσινή σεζόν (9 συμμετοχές), «φωνάζει» πως είναι έμπειρος αλλά και ικανός. Παράλληλα, οι εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε χθες ο Φαμπιάνο, έδειξαν ότι είναι σε καλή κατάσταση και σε θέση να υπερασπιστεί την εστία της ομάδας την Κυριακή.

Το τεχνικό τιμ της Ομόνοιας και ιδιαίτερα ο προπονητής τερματοφυλάκων, Ανδρέας Λουγκρίδης, θα φροντίσουν να ετοιμάσουν τον Φαμπιάνο από κάθε άποψη. Από τη μια να είναι όσο το δυνατόν έτοιμος αγωνιστικά και από την άλλη να του επισημάνει τα ατού της Ανόρθωσης, κυρίως τους ποδοσφαιριστές που είναι ικανοί στις εκτελέσεις φάουλ, όπως ο Ράγιος, αλλά και στο ψηλό παιχνίδι. Την ίδια ώρα, ο 21χρονος Χαράλαμπος Κυριακίδης θα βρίσκεται στον πάγκο ως αναπληρωματικός του Βραζιλιάνου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ