aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Έτσι μπήκε το 65% των γκολ

Ομόνοια: Έτσι μπήκε το 65% των γκολ

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Είκοσι γκολ σε 10 αγώνες πρωταθλήματος πέτυχε η Ομόνοια, δηλαδή δύο ανά αγώνα. Ένας καλός απολογισμός για τους πράσινους, που αν είχαν την ίδια σταθερότητα στην άμυνά τους σίγουρα θα είχαν παραπάνω βαθμούς και θα είχαν ακόμη καλύτερο πλασάρισμα στον βαθμολογικό πίνακα.

Το «Goal» αναλύει τα 20 γκολ της Ομόνοιας και το συμπέρασμα είναι πως, τα 13 γκολ ήταν προϊόν οργανωμένης προσπάθειας, δείγμα ότι το παιχνίδι της είναι σε μεγάλο βαθμό δημιουργικό και δεν αρκείται σε στατικές φάσεις για να ψάξει το γκολ. Είναι γεγονός ότι, κυρίως το τελευταίο διάστημα, η Ομόνοια παίζει καλή μπάλα (με εξαίρεση το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την ΑΕΖ), δημιουργεί ευκαιρίες και αξιοποιεί κάποιες απ’ αυτές.

Όταν το 65% των τερμάτων της προήλθαν από ασίστ ή ατομική ενέργεια ποδοσφαιριστή της αφού προηγήθηκε οργανωμένη προσπάθεια, είναι δείγμα ότι δουλεύει καλά ο μεσοεπιθετικός της μηχανισμός. Από τα 13 γκολ, τα 6 επιτεύχθηκαν μετά από συστημένη μπαλιά και τα άλλα 7 από ατομική ενέργεια των επιθετικών της.

Ο Κάρβερ δουλεύει πολύ στον τομέα της καλής κυκλοφορίας της μπάλας και η Ομόνοια σταδιακά πέρασε σ’ ένα οργανωμένο παιχνίδι, στο οποίο προσπαθεί να επιβληθεί με τις γρήγορες εναλλαγές της μπάλας. Το πέτυχε σε μεγάλο βαθμό και προσδοκεί να το αξιοποιήσει και στο μέλλον.

Πολύ λίγα, μόλις τρία, είναι τα γκολ των πρασίνων που προήλθαν από στατική φάση. Ίσως να είναι τομέας στον οποίο επιβάλλεται να δουλέψει περισσότερο στη συνέχεια, αφού αξιοποιώντας τέτοιες φάσεις, θα είναι σε θέση να αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίες.

Και δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι, η Ομόνοια διαθέτει καλούς κεφαλοσφαιριστές. Σέρινταν, Ντέρμπισαϊρ, Βύντρα, Όρσουλιτς, είναι ψηλοί και ικανοί στο ψηλό παιχνίδι, ενώ οι Κλέιτον και Μαργκάσα κατά κύριο λόγο έχουν καλές εκτελέσεις.

Όσον αφορά στα πέναλτι, η Ομόνοια αξιοποίησε και τα τέσσερα που κέρδισε. Σέρινταν (3) και Ντέρμπισαϊρ είχαν τη λύση και νίκησαν τον αντίπαλο τερματοφύλακα από τα 11 μέτρα.

Οι πράσινοι, λοιπόν, θα επιδιώξουν στα ματς που ακολουθούν να δώσουν συνέχεια στο δημιουργικό παιχνίδι και να παίρνουν γκολ από οργανωμένες προσπάθειες αλλά θα πρέπει να βελτιώσουν και το ποσοστό τους στα γκολ μέσω στατικών φάσεων. Με αυτό τον τρόπο και σε συνδυασμό με τη σταδιακή βελτίωση στην άμυνά τους, μπορούν να ελπίζουν σ’ ένα καλύτερο αύριο.

ΤΑ 20 «ΠΡΑΣΙΝΑ» ΓΚΟΛ

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Αγκάγιεφ (Ερμής)

Αγκάγιεφ (Ερμής)

Σέρινταν (Εθνικός)

Ντέρμπισαϊρ (Καρμιώτισσα)

Κλέιτον (Ανόρθωση)

Ντέρμπισαϊρ (Νέα Σαλαμίνα)

Χριστοφή (ΑΕΖ)

ΑΠΟ ΑΣΙΣΤ

Ντέρμπισαϊρ (Αναγέννηση)

Σέρινταν (Εθνικός)

Ντέρμπισαϊρ (Καρμιώτισσα)

Μαργκάσα (Καρμιώτισσα)

Σέρινταν (Άρης)

Ντέρμπισαϊρ (Άρης)

ΣΤΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ

Ντέρμπισαϊρ (Αναγέννηση)

Κατελάρης (Απόλλων)

Ντέρμπισαϊρ (Άρης)

ΠΕΝΑΛΤΙ

Ντέρμπισαϊρ (Ερμής)

Σέρινταν (Δόξα)

Σέρινταν (Καρμιώτισσα)

Σέρινταν (Ανόρθωση)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ