aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΟμόνοια-Εθνικός 2-0: Με τη... στέκα του Γκόμεθ νίκησε στο μπιλιάρδο (vid)

Ομόνοια-Εθνικός 2-0: Με τη… στέκα του Γκόμεθ νίκησε στο μπιλιάρδο (vid)

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η μπάλα έφυγε δύο φορές από τον Ζόρντι Γκόμεθ, χτύπησε σε πόδι ποδοσφαιριστή του Εθνικού και κατέληξε στα δίχτυα. Έτσι, με τα αυτογκόλ των Ντεϊβίσον (14′) και Ζαγκπά (85′), σε φάσεις που θύμισαν σπόντα σε μπιλιάρδο, η Ομόνοια νίκησε 2-0 στο ΓΣΠ και ανέβηκε στην κορυφή. Ισοβαθμεί βεβαίως με τον Απόλλωνα, που θα υποδεχτεί αύριο τον Ολυμπιακό στο Τσίρειο.

Το ματς
Το προβάδισμα 1-0 της Ομόνοιας στο πρώτο ημίχρονο ήταν δίκαιο. Αν και δεν δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες, είχε την υπεροχή σε όλη τη διάρκειά του, προσπαθώντας να απειλήσει κυρίως από πλάγια και από στατικές φάσεις.

Από σέντρα του Γκόμεθ άλλωστε, σε επιστροφή της μπάλας σε αυτόν έπειτα από δική του εκτέλεση κόρνερ, προήλθε το προβάδισμα της γηπεδούχου από το αυτογκόλ του Ντεϊβίσον στο 14ο λεπτό.

Όσο για τον Εθνικό, παρά το ότι δεν έδειξε πρόθεση να κλειστεί στο μισό γήπεδο, πέρα από το πρώτο δεκάλεπτο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει προβλήματα με την πίεση ψηλά στην περιοχή του «τριφυλλιού». Ωστόσο, το σκορ ήταν εύθραυστο και είχε δικαίωμα να ελπίζει στο δεύτερο 45λεπτο.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε από δύο ευκαιρίες για κάθε ομάδα, πρώτα για την Ομόνοια με τον Μποτεάκ στο 56’ και έπειτα για τον Εθνικό με τον Σαγκπά στο 82’. Στην πρώτη φάση απέκρουσε ο Μπογκατίνοφ και στη δεύτερη ο Λούφτνερ έδιωξε στη γραμμή.

Στο 85’, όμως, η εκτέλεση φάουλ του Γκόμεθ έφερε το νέο αυτογκόλ, με τον Ζαγκπά να αποκρούει κα στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Έτσι, η αγωνία για την έκβαση του ματς έλαβε τέλος.

Διαιτησία
Θα είχε πολύ μεγαλύτερο θόρυβο αν δεν νικούσε η Ομόνοια λόγω του μη καταλογισμού πέναλτι από τον Νικόλας Νεοκλέους για σπρώξιμο του Κίκο από τον Περατικό, καθώς και της μη παρέμβασης του VAR Λούκα Σωτηρίου.

H ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Σέχου, Λανγκ, Λούφτνερ, Κίκο, Γκόμες, Γκόμεθ, Παπουλής, Τζιωνής (78′ Τιάγκο), Μποτεάκ (78′ Λοΐζου), Ασάντε (78′ Τσέποβιτς).

Εθνικός (Ηλίας Χαραλάμπους): Μπογκαντίνοφ, Κυπριανού (87′ Σεσόλο), Περατικός, Σάβιτς, Ντεϊβίσον (87′ Ντόλεζαλ), Μιγκελίτο, Χουντόμπιακ, Χριστοφή, Κουμής΄(77′ Ουαλί), Κοστόφσκι (60′ Ζαγκπά), Μ. Ηλία.

Σκόρερ: Ντεϊβίσον (αυτ.) 14′, Ζαγκπά (αυτ.) 85′ / –

Κίτρινες: Λούφτνερ, Γκόμεθ / Κυπριανού

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Γ.Σ.Π.

Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας.

Α’ Βοηθός: Τζιωρτζής Όμηρος.

Β’ Βοηθός: Ευαγόρου Ευαγόρας.

4ος: Κουμή Δημήτρης.

VAR: Σωτηρίου Λούκας.

AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Γερασίμου Παναγιώτης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ