aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Έσωσε την… παρτίδα και γλύτωσε ντροπή 65 χρόνων

Ομόνοια: Έσωσε την… παρτίδα και γλύτωσε ντροπή 65 χρόνων

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Έστω και έτσι η Ομόνοια «κλείδωσε» θέση στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα. Υπενθυμίζουμε πως η είσοδος των πρασίνων στο πρώτο γκρουπ επιτεύχθηκε μετά από την διαμάχη της Ανόρθωσης και του Απόλλωνα σχετικά με την αντικανονική συμμετοχή του κίπερ της «Κυρίας», Ουζόχο, στο μεταξύ τους παιχνίδι. Ο Αθλητικός Δικαστής δικαίωσε την ομάδα της Λεμεσού και έτσι η αντίστοιχη της Αμμοχώστου τιμωρήθηκε με αφαίρεση 6 βαθμών (ο Απόλλωνας πήρε το παιχνίδι με 3-0 σύμφωνα με τον Α.Δ. και έτσι η Ανόρθωση έχασε 9 βαθμούς).

Διαβάστε επίσης: Το μήνυμα του Αναστασίου στους αντιπάλους της Ομόνοιας

Από την αρχή της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου οι πράσινοι δεν βάδιζαν σε σωστά μονοπάτια, με αποτέλεσμα η κατάληξη της στο δεύτερο γκρουπ να έμοιαζε ορατό σενάριο. Τόσο το Δ.Σ. του «τριφυλλιού» όσο και οι φίλαθλοι θα έβλεπαν την ομάδα τους εκτός της πρώτης εξάδας για πρώτη φορά μετά από τη σεζόν 1953-54.

Έχουν περάσει 65 χρόνια από τότε και έτσι το… ρεζιλίκι αποφεύχθηκε από την ομάδα της πρωτεύουσας. Σε τέτοια περίπτωση τα προβλήματα που θα ακολουθούσαν θα ήταν πολλά, αφού το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας έκανε λόγο για πρωταγωνιστικό ρόλο της Ομόνοιας στο κυπριακό πρωτάθλημα. Έσωσε την παρτίδα στο παρά πέντε και πλέον πάει για το καλύτερο δυνατό στα επόμενα ντέρμπι.

Διαβάστε επίσης: «Σφαλιάρα» εξάδας από την Ομόνοια στην ΑΕΛ (pics & vid)

Ο Γιάννης Αναστασίου έδωσε πρώτος το σύνθημα ενόψει των πλέι οφ αφού είπε χαρακτηριστικά πως «δεν θα είμαστε εύκολος αντίπαλος για κανέναν». Είναι οφθαλμοφανές πως η Ομόνοια έδειξε καλύτερο πρόσωπο τόσο στο παιχνίδι με την Ανόρθωση όσο και σε αυτό με την ΑΕΛ. Δεν δέχθηκε γκολ σε δύο διαδοχικά ντέρμπι, ενώ ενδεικτικό είναι το γεγονός πως στα τελευταία 4 παιχνίδια με Ερμή, Δόξα, Ανόρθωση και ΑΕΛ, κράτησε το μηδέν παθητικό στα 3 ματς (δέχθηκε δύο γκολ από τη Δόξα). Η αμυντική σταθερότητα και η επιθετική ευστοχία είναι στοιχεία που θα χρειαστεί στο μέλλον καθώς ο πήχης ανεβαίνει.

Προφανώς και είναι νωρίς για σενάρια περί 4ης θέσης (η οποία υπό προϋποθέσεις οδηγεί στην Ευρώπη) αφού αναμένει ακόμη την ολοκλήρωση της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, και έχει το… νου της στη Νέα Σαλαμίνα και στην ΑΕΚ. Σημαντικό για το τεχνικό επιτελείο της Ομόνοιας και τους ποδοσφαιριστές, είναι η σταθερότητα και η βελτίωση σε όλους τους τομείς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ