aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Επιβράβευση σε Φαμπιάνο και αποκατάσταση της «αδικίας»

Ομόνοια: Επιβράβευση σε Φαμπιάνο και αποκατάσταση της «αδικίας»

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

«Έχω συμβόλαιο με την Ομόνοια, θέλω να μείνω και από την ομάδα εξαρτάται». Λόγια του Φαμπιάνο Ριμπέιρο, μετά την απονομή του τροπαίου για το 21ο πρωτάθλημα στην ιστορία των πρασίνων, που ήχησαν σαν μελωδία στ’ αυτιά των φίλων του «τριφυλλιού».

Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας δικαίως χαρακτηρίζεται ως ο MVP του φετινού πρωταθλήματος από ειδικούς και μη. Άλλωστε, φάνηκε στο χειροκρότημα. Ο 33χρονος τερματοφύλακας αποθεώθηκε σΕ ΓΣΠ και «Ηλίας Πούλλος», όσο κανείς άλλος συμπαίκτης του. Μπορεί ο ίδιος να μην αποδέχθηκε τον τίτλο του κορυφαίου της σεζόν, εξυμνώντας την ομαδική δουλειά που έγινε στην Ομόνοια, όμως και οι… πέτρες αναγνωρίζουν την τεράστια συμβολή του στις μεγάλες επιτυχίες των πρασίνων.

Οι αποκρούσεις του στα πέναλτι με τον Ερυθρό Αστέρα και στα παιχνίδια που προηγήθηκαν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ έστειλαν την Ομόνοια για πρώτη φορά σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ στο πρωτάθλημα κατέγραψε καθοριστικές αποκρούσεις που χάρισαν βαθμούς στην ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ.

Ο θηριώδης τερματοφύλακας πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος με μια τεράστια σημαία αγκαλιά, χάρηκε με την ψυχή του τη φιέστα και τα όσα ακολούθησαν στο Γέρι και με όσα δήλωσε έδωσε πάσα στον Νεόφυτο Λάρκου και τον Σταύρο Παπασταύρου, οι οποίοι σύντομα θα τον φωνάξουν για επέκταση συμβολαίου. Η συνεργασία του Φαμπιάνο με την Ομόνοια λήγει το Καλοκαίρι του 2022 και στο «τριφύλλι» θα του προτείνουν πρόωρη επέκταση για ένα ή δύο χρόνια με γενναία αύξηση απολαβών. Το υφιστάμενο συμβόλαιο του Βραζιλιάνου προνοεί ετήσιες  απολαβές κοντά στα 230.000 ευρώ, ποσό που δεν τον καθιστά καν στην πεντάδα των πιο ακριβοπληρωμένων παικτών του ρόστερ. Η «αδικία» θα αποκατασταθεί και το αναθεωρημένο συμβόλαιο του Φαμπιάνο θα κυμαίνεται ανάμεσα στα 280.000 – 300.000 ευρώ ετησίως.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ