aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Επίδοξοι πρωταθλητές και περιζήτητοι

Ομόνοια: Επίδοξοι πρωταθλητές και περιζήτητοι

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Ώς ένα μεγάλο βαθμό είναι απολύτως φυσιολογικό. Όταν η ομάδα πάει καλά, οι πλείστοι ποδοσφαιριστές της είναι περιζήτητοι και η Ομόνοια δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Κι όχι μόνο οι παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους. Εδώ, ο Φαμπιάνο απασχολεί σχεδόν καθημερινά τον ελλαδικό Τύπο με πρωτοσέλιδα, ενώ έχει συμβόλαιο με την Ομόνοια και για τη νέα σεζόν. Είναι φυσιολογικό, λοιπόν, κάποιοι ποδοσφαιριστές των πρασίνων τα συμβόλαια των οποίων λήγουν, να προσελκύουν το ενδιαφέρον άλλων ομάδων. Κάτι σαν επίδοξοι πρωταθλητές και περιζήτητοι.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Χάρης Μαυρίας, εμφανίζεται να απασχολεί δύο μεγάλες ομάδες στην Κύπρο κι άλλες τόσες στην Ελλάδα και την Ουγγαρία. Το συμβόλαιο του Ελλαδίτη διεθνούς αμυντικού με την Ομόνοια ολοκληρώνεται τον Μάιο κι είναι (σχεδόν) σίγουρο ότι δεν θα του γίνει πρόταση για ανανέωση. Χθεσινό δημοσίευμα στον ελλαδικό Τύπο (sportdog.gr ) έβαλε «φωτιά» στη μετεγγραφολογία, αφού ανέφερε ότι έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο με τον Απόλλωνα. «Ο Μαυρίας θα πρέπει να θεωρείται ήδη παίκτης του Απόλλωνα Λεμεσού για την ερχόμενη περίοδο!», αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ στο σχετικό δημοσίευμα παρατίθενται πληροφορίες και για το σπίτι, στο οποίο έπεσαν οι υπογραφές: «Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πίσω από αυτό το deal βρίσκεται ο Πέτρος Κονναφής, ο παλαίμαχος διεθνής Κύπριος αμυντικός κι ατζέντης, που εδώ και χρόνια είναι ο έμπιστος άνθρωπος στις μετεγγραφικές υποθέσεις του Απόλλωνα, του προέδρου του Νίκου Κίρζη. Άλλωστε στο σπίτι του τελευταίου, στη Λεμεσό, φέρεται να έπεσαν οι υπογραφές».

Στην Ομόνοια, ούτε κρύο ούτε ζέστη, για τον επόμενο σταθμό του Χάρη Μαυρία, αφού ο Χένινγκ Μπέργκ έχει αξιολογήσει άλλους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται με επιτυχία στην ίδια θέση (Σέχου, Χούμποτσαν). Από το περιβάλλον του Ελλαδίτη διεθνούς, πάντως, διαρρέει ότι δεν έχει υπογράψει πουθενά κι ότι κατά καιρούς δέχθηκε κρούση και από τον Απόλλωνα και από την Ανόρθωση και από τον Παναθηναϊκό και από την ουγγρική Φερεντσβάρος.

Φυσιολογικές και εντός πλαισίου νομιμότητας (οι παίκτες δικαιούνται να διαπραγματεύονται έξι μήνες πριν την ολοκλήρωση του συμβολαίου τους) μπορούν να θεωρηθούν κι οι όποιες προτάσεις μπορεί να έχουν οι Τιάγκο, Γκόμες και Χούμποτσαν. Μόνο που ο τελευταίος, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, κερδίζει με το σπαθί του άλλη μια πρόταση ανανέωσης από την Ομόνοια, αφού ο Χένινγκ Μπεργκ πιστεύει ότι μπορεί να βοήθησει τα μέγιστα και στη νέα σεζόν. Για τον τερματοφύλακα Φαμπιάνο, ούτε λόγος να γίνεται. Έχει άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο με το «τριφύλλι» και ήδη έχουμε «κωλοτούμπα» στα δημοσιεύματα στην Ελλάδα που τον έφεραν πρώτο στόχο της ΑΕΚ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ