aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Έπιασε 100άρι και παίρνει θέση στα κανόνια της πράσινης ιστορίας

Ομόνοια: Έπιασε 100άρι και παίρνει θέση στα κανόνια της πράσινης ιστορίας

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Φτάνοντας στην Κύπρο, σε ηλικία 30 ετών, για λογαριασμό της Ομόνοιας, πολλοί ήταν εκείνοι που έβλεπαν την άφιξη του Ματ Ντάρμπισαϊρ με επιφυλάξεις. Είχαν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που έφυγε από τον Ολυμπιακό Πειραιώς, στην Αγγλία δεν είχε κάτι το σούπερ να επιδείξει, αν και τα 17 τέρματα σε δύο σεζόν στην Τσάμπιονσιπ δεν ήταν διόλου ευκαταφρόνητα. Ποιος να φανταζόταν, όμως, ότι τριάμισι χρόνια μετά θα φορούσε ακόμα τη φανέλα με το «τριφύλλι» και μάλιστα, θα συμπλήρωνε 100 συμμετοχές σε αγώνες πρωταθλήματος; Το περασμένο Σάββατο γιόρτασε βρίσκοντας μάλιστα τον δρόμο προς τα δίκτυα και χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του απέναντι στην ΑΕΛ (1-0).

Ήταν μάλιστα το 55ο γκολ του στο κυπριακό πρωτάθλημα. Αριθμός που θα ήταν πολύ υψηλότερος, αν έλειπε η κακή παρένθεση της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, κατά την οποίαν σκόραρε μόλις δύο φορές. Διότι με τα 47 τέρματα που είχε πετύχει στους «μαραθωνίους» 2016-17 και 2017-18, αναδείχτηκε δύο φορές πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και έκανε τους Ομονοιάτες να πίνουν νερό στο όνομά του.

Ο Ντάρμπισαϊρ, όμως, ήθελε περισσότερο από τον καθένα να επιστρέψει στην κανονικότητα, ματώνοντας ξανά τα αντίπαλα δίκτυα. Έδειξε μάλιστα τις προθέσεις του τις παραμονές της πρεμιέρας, γράφοντας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: «Κοντά σε αυτή την ώρα ξανά, την αρχή των νέων γκολ, προκλήσεων και σκαμπανεβασμάτων της νέας σεζόν». Για την ώρα δικαιώνεται πάντως, μετρώντας τα έξι από τα 12 γκολ της Ομόνοιας στο πρωτάθλημα, η οποία μοιράζεται την κορυφή μαζί με την Ανόρθωση στους 18 βαθμούς.

Όλα συνηγορούν λοιπόν ότι μπορεί για ακόμη μία φορά να κυνηγήσει τον τίτλο του αρχισκόρερ του πρωταθλήματος και να δικαιώσει όσους πιστεύουν πως έχει θέση ανάμεσα στα μεγάλα κανόνια της πράσινης ιστορίας. Τι λείπει για να μην έχει τίποτα να ζηλέψει από τα ιερά τέρατα του παρελθόντος, όπως οι Σωτήρης Καϊάφας, Ράινερ Ράουφμαν, Σπας Τζεβίζοφ κ.λπ; Να πανηγυρίσει με την Ομόνοια τίτλο ή τίτλους.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Δύο νεοαποκτηθέντες στο «περιθώριο», τρεις με μόλις 247’ λεπτά μαζί

Ιδανική αρχή

Για την ιστορία, ο Ματ Ντάρμπισαϊρ φόρεσε τη φανέλα με το «τριφύλλι» για πρώτη φορά στις 30 Ιουνίου 2016. Στο στάδιο «Βαζγκέν Σαρκισιάν» του Γιερεβάν, η Ομόνοια αντιμετώπισε την Μπάνατς, στο πλαίσιο του 1ου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ. Στο ντεμπούτο του ευτύχισε να σκοράρει στο 26’ και να χαρίσει για πρώτη φορά τη νίκη στους πράσινους, καθώς το γκολ του έκρινε το παιχνίδι (1-0). Επειδή όμως μιλάμε για αγώνες πρωταθλήματος, αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην πρεμιέρα της σεζόν 2016-17, στη νίκη με 3-1 επί του Ερμή στο ΓΣΠ και πέτυχε ένα γκολ με πέναλτι (3’).

Αγγλική «όασα»

Τις πρώτες δύο σεζόν του στο κυπριακό πρωτάθλημα πυροβολούσε ασταμάτητα. Την περίοδο 2016-17 πέτυχε 24 τέρματα και την αμέσως επόμενη σταμάτησε στα 23, παίρνοντας σπίτι του δύο χρυσά παπούτσια. Ο Άγγλος αποτελούσε την… όαση στην έρημο της Ομόνοιας, η οποία πραγματοποιούσε κάποιες από τις χειρότερες πορείες της ιστορίας της.

Έπαθε «εμπλοκή»

Με τη συχνότητα που έβλεπε δίκτυα ο Βρετανός στράικερ τις πρώτες δύο σεζόν, ήταν φυσικό να επενδύσει η Ομόνοια στην αξία του για τρίτη σερί φορά. Δυστυχώς, γι’ αυτούς και τον ίδιο, ήταν σκιά του εαυτού του και έφτασε στο σημείο ακόμα και να παραγκωνίζεται στον πάγκο από τον τότε προπονητή του «τριφυλλιού» Γιάννη Αναστασίου.

Το 55ο γκολ

Στην 100ή συμμετοχή του σε αγώνα πρωταθλήματος, το περασμένο Σάββατο απέναντι στην ΑΕΛ, ο Άγγλος φορ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, σκοράροντας το μοναδικό τέρμα του αγώνα και πέτυχε το 55ο σε ματς πρωταθλήματος (που είναι το τελευταίο ώς… το επόμενο!).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ