aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Έπαθε, έμαθε, οι +10 βαθμοί για το «τριφύλλι»

Ομόνοια: Έπαθε, έμαθε, οι +10 βαθμοί για το «τριφύλλι»

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Στον α’ γύρο, η Ομόνοια πληγώθηκε από την απώλεια βαθμών σε ματς με αντιπάλους στα οποία έφερε τον τίτλο του φαβορί. Σε μια σειρά από πέντε αγώνες, από την 8η έως τη 12η αγωνιστική, δεν γεύθηκε τη χαρά της νίκης. Από τους 15 βαθμούς που διεκδίκησε συγκέντρωσε μόλις τους 3, έχοντας απολογισμό 3 ισοπαλίες (Παραλίμνι, Δόξα, Ερμής), όλες στην έδρα της και χωρίς γκολ, και 2 ήττες (Ολυμπιακός 0-1, Νέα Σαλαμίνα 1-2). Ήταν ένα κακό διάστημα για τους πράσινους, που δεν τους επέτρεψε να κάνουν το άλμα, το οποίο έκαναν στη συνέχεια.

Στον β’ γύρο, στο αντίστοιχο διάστημα με τους ίδιους αντιπάλους, η Ομόνοια είχε πολύ μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών. Έφθασε τους 13 βαθμούς, έχοντας απολογισμό 4 νίκες (Παραλίμνι 1-0, Δόξα 3-0, Νέα Σαλαμίνα 2-0, Ερμής 2-0) και μιαν ισοπαλία (Ολυμπιακός 1-1).

Δέκα βαθμοί περισσότεροι, που επέτρεψαν στην Ομόνοια να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Με το τέλος της πιο πάνω σειράς αγώνων στον α’ γύρο και με τη συμπλήρωση της 12ης αγωνιστικής, το «τριφύλλι» ήταν στην 7η θέση της βαθμολογίας με 18 βαθμούς, 8 λιγότερους από την πρωτοπόρο Ανόρθωση τότε. Σήμερα, με τη συμπλήρωση της 15ης αγωνιστικής, είναι στην κορυφή και με ένα βαθμό παραπάνω από τη δεύτερη ΑΕΛ.

Τα πιο πάνω στοιχεία «φωνάζουν» ότι η Ομόνοια έπαθε και έμαθε. Δεν επέτρεψε στον εαυτό της να πέσει στην ίδια παγίδα. Η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ, η έλλειψη του εύκολου γκολ και γενικότερα το ντεφορμάρισμα την επηρέασαν. Ακολούθως, ανέβασε την απόδοσή της, έχει συνέχεια και συνέπεια και αναρριχήθηκε στην κορυφή. Άλλωστε, η πορεία της ομάδας από τη 12η αγωνιστική και έπειτα, που είναι αήττητη σε 15 αγώνες (11 νίκες, 4 ισοπαλίες), αποτελεί την επιβεβαίωση για τη σταθερή πορεία προς τον στόχο της, την κατάκτηση του τίτλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ