aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Επανεκκίνηση, τώρα!

Ομόνοια: Επανεκκίνηση, τώρα!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Νέα αρχή από το «Αμμόχωστος», έδρα της Νέας Σαλαμίνας, θα θελήσει να κάνει το απόγευμα (17:00) η Ομόνοια. Οι δυο συνεχόμενες ήττες στα ντέρμπι που προηγήθηκαν δεν αφήνουν άλλα περιθώρια για τους πράσινους από το να αναζητήσουν το τρίποντο, που θα επαναφέρει ηρεμία αλλά και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

Εάν η Ομόνοια θέλει η φετινή σεζόν να μην είναι μια από τα ίδια των τελευταίων χρόνων, καλείται να βρει τον τρόπο και τις λύσεις ώστε να πάρει το διπλό. Κανείς δεν παραγνωρίζει το γεγονός ότι απέναντί της θα έχει μια ομάδα με αρκετές δυνατότητες, που κέρδισε τις εντυπώσεις στο ξεκίνημα. Αυτό, όμως, δεν αναιρεί την αναγκαιότητα για τη νίκη. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα θεωρηθεί αποτυχία αλλά και νέο πισωγύρισμα στην προσπάθεια για μια πρωταγωνιστική πορεία.

Οι πράσινοι, εάν θέλουν να έχουν απαιτήσεις σήμερα, θα πρέπει να είναι κυρίως αποτελεσματικοί. Με δυο γκολ σε τέσσερα ματς δεν μπορεί να ελπίζουν σε διάκριση. Γι’ αυτό και ο Ντέρμπισαϊρ και η παρέα του καλούνται να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν και να δείξουν τα δόντια τους. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να δουλέψει καλά ο μεσοεπιθετικός μηχανισμός, η Ομόνοια να έχει καλή ανάπτυξη. Παράλληλα, επιβάλλεται καλή αμυντική συμπεριφορά, απέναντι σε μια ομάδα που έδειξε να έχει επιθετικές αρετές.

Ο Ολίβα ετοιμάζει αλλαγές, είτε αυτές είναι αναγκαστικές είτε για να φτιάξει την εικόνα της ομάδας του. Οι Γκαφούρ, Ενρίκες, Χριστοφή και Εντρένα ή Αντόνια αναμένεται να είναι τα νέα πρόσωπα. Εάν θελήσει να αγωνιστεί ο Μόντες ως επιτελικός μέσος, τότε θα μείνει στον πάγκο ο Σοάρες. Ο νεαρός Ισπανός είναι σε θέση να καλύψει και θέση στα εξτρέμ. Παρόλο που για διάφορους λόγους βρίσκονται εκτός αποστολής πέντε ποδοσφαιριστές, ο τεχνικός των πρασίνων έχει επιλογές και καλείται να τις διαχειριστεί αναλόγως, ώστε η ομάδα του να πανηγυρίσει την τρίτη επιτυχία της σε πέντε ματς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ