aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΗΣΟμόνοια: Ενθουσιασμός-απογοήτευση… απέχουν μια σταλιά δρόμο

Ομόνοια: Ενθουσιασμός-απογοήτευση… απέχουν μια σταλιά δρόμο

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Εξηγούμαι από την αρχή: το πιο κάτω που θα αναλύσω αφορά στους οπαδούς όλων των ομάδων και δεν είναι φαινόμενο μόνο κυπριακό. Ωστόσο θα επικεντρωθώ στους οπαδούς της Ομόνοιας, μιας μεγάλης ομάδας που τα τελευταία χρόνια απέχει από τις διακρίσεις, τους τίτλους. Η ανυπομονησία τους να δουν την ομάδα τους να επιστρέφει και πάλι σε πρωταγωνιστική πορεία είναι πολύ μεγάλη, σε σχέση με άλλες ομάδες που είναι τα τελευταία χρόνια μόνιμα διεκδικήτριες. Μάλιστα, ομάδες που την εποχή που μεγαλουργούσε η Ομόνοια βρίσκονταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας ή έβλεπαν τίτλο και έξοδο στην Ευρώπη με τα κιάλια. Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Νίκησε με ανατροπή στο τελευταίο φιλικό, έχασε τον Ντάρμπισαϊρ (vid)

Οι φίλοι της Ομόνοιας, λοιπόν, λόγω της μεγάλης τους «δίψας» για επιστροφή της ομάδας τους στις επιτυχίες, σε συνδυασμό με τις κούφιες υποσχέσεις των τελευταίων χρόνων, όσο εύκολα απογοητεύονται τόσο εύκολα ενθουσιάζονται. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, τη μετεγγραφική. Το σκηνικό που επικρατούσε την περασμένη βδομάδα (ρίχνοντας ματιές στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης) ήταν απογοητευτικό για τους οπαδούς της Ομόνοιας. Γεγονός που είχε να κάνει με την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην υλοποίηση μετεγγραφών. Ανησυχία, προβληματισμό και μουρμούρα κυριαρχούσαν στις τάξεις μεγάλης μερίδας φίλων του «τριφυλλιού».

Διαβάστε επίσης: Oμόνοια: Το μεγάλο κενό που αναδείχθηκε (ξανά) στην προετοιμασία

Συναισθήματα που ανατράπηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη, μέσα σε λίγες ώρες. Τα ονόματα των Μποτεάκ, Εζρά και Ορτέγα, που βάσει βιογραφικού και εμπειρίας κρίνονται πολύ καλές επιλογές, στο άκουσμά τους προκάλεσαν ενθουσιασμό. Από το «θα πάμε διαβάθμιση» πέρασαν στην αντίπερα όχθη, στο «θα πάρουμε το πρωτάθλημα». Μπορεί να υπάρχει και μια δόση υπερβολής στην πιο πάνω αναφορά μου, όμως κάπως έτσι διαφοροποιήθηκαν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα τα συναισθήματα των Ομονοιατών.

Διαβάστε επίσης: Ανησυχία στην Ομόνοια, αποχώρησε τραυματίας ο Ντάρμπισαϊρ

Είτε το θέλουμε είτε όχι, ο οπαδός θέλει πάντα το καλύτερο. Πόσο μάλλον μιας μεγάλης ομάδας. Αυτό που θα πρέπει, όμως, να επικρατεί είναι η υπομονή. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να μπορεί ο κάθε οπαδός να έχει μια ισορροπία στα συναισθήματά του, ώστε να μπορεί να λειτουργεί και να βλέπει κάποια πράγματα με καθαρό φακό. Η Ομόνοια άρχισε να γεμίζει και, θεωρητικά πάντα, να προσθέτει ποιότητα, με την ελπίδα ότι θα αφήσει πίσω της τα δύσκολα χρόνια και θα επανέλθει στις επιτυχίες και τις διακρίσεις, όπως προστάζει το όνομα και η ιστορία της. Τα υπόλοιπα θα κριθούν στο γήπεδο…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ