aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ένας χρόνος μετά, ίδια εικόνα, διαφορετικά δεδομένα

Ομόνοια: Ένας χρόνος μετά, ίδια εικόνα, διαφορετικά δεδομένα

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Την πιο πάνω φωτογραφία βλέπαμε σχεδόν εβδομαδιαία την προηγούμενη σεζόν, με άλλα πρόσωπα φυσικά. Oι αδυναμίες στο ρόστερ, η ηττοπάθεια και η κακή νοοτροπία ήταν στοιχεία που επηρέαζαν την Ομόνοια των προηγούμενων χρόνων και ήταν οι αιτίες για τις αποτυχημένες σεζόν, μαζί βέβαια με το οικονομικό και άλλους παράγοντες.

Φέτος όμως τα πράγματα δείχνουν να είναι αλλιώς, τουλάχιστον με βάση την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα της πρωτεύουσας τόσο στα φιλικά όσο και στους επίσημους αγώνες. Το «τριφύλλι» άρχισε να δουλεύει σε νέα βάση, έχει ενισχυθεί ποιοτικά και δείχνει επαγγελματισμό σε όλα τα επίπεδα. Οι δύο νίκες κόντρα σε Δόξα και Νέα Σαλαμίνα είχαν εκτοξεύσει τον ενθουσιασμό στη ύψη.

Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ οι πράσινοι θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη, ωστόσο η ισοπαλία στο 90’+8 πλήγωσε, κυρίως με τον τρόπο που ήρθε με πέναλτι σε… νεκρό χρόνο. Σαφώς και οι χαμένοι βαθμοί είναι μέσα στο… παιχνίδι, ιδίως σε εκτός έδρας ματς με αντίπαλο την ΑΕΚ, όμως όταν δεν το αξίζεις, «πονάει» λίγο περισσότερο.

Η Ομόνοια άρχισε (μετά από χρόνια) να δείχνει πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει, πως διαθέτει ποιότητα και νοοτροπία νικητή. Αυτά τα στοιχεία καλείται να διατηρήσει, αλλά και να ενισχύσει ο Χένιγκ Μπεργκ μετά από ένα στραβοπάτημα, ώστε οι ποδοσφαιριστές του να πεισμώσουν και να επιστρέψουν στις νίκες από το αμέσως επόμενο παιχνίδι. Εν ολίγοις, να δείξει πως μια μεγάλη ομάδα αντέχει και στα δύσκολα.

Ο Απόλλων ανανεωμένος και με νέο προπονητή θα ταξιδέψει για το ΓΣΠ με στόχο να δώσει απαντήσεις μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη. Έτσι, τα δεδομένα για την ομάδα της πρωτεύουσας είναι ακόμη πιο δύσκολα και καλείται να εμφανιστεί αντάξια των περιστάσεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ