aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ένα ευχαριστήριο γράμμα στον Γιάννη Αναστασίου

Ομόνοια: Ένα ευχαριστήριο γράμμα στον Γιάννη Αναστασίου

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Μπορεί η θητεία του Γιάννη Αναστασίου στην Ομόνοια τον Νοέμβριο του 2018 ν’ άρχισε με καλούς οιωνούς ουδείς, όμως, δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Ελλαδίτης επιτέλεσε έργο στο «Ηλίας Πούλλος». Η πικρή αλήθεια, βάση αριθμών και επιδόσεων του «τριφυλλιού», μάλλον είναι πως ο πρώην προπονητής του Ατρομήτου έκανε μία… τρύπα στο νερό. Σαφώς και είχε πολλά ελαφρυντικά, καθώς παρέλαβε μία ομάδα με ποδοσφαιριστές αμφιβόλου αξίας, τους οποίους δεν επέλεξε ο ίδιος. Τα πεπραγμένα του Αναστασίου στην Ομόνοια δεν είναι της ώρας, ούτε κανείς φίλος των «πρασίνων» θέλει να γυρίζει τον χρόνο πίσω.

Άλλωστε, η Ομόνοια άρχισε τη φετινή σεζόν εντελώς μεταμορφωμένη και με το πέρας εννέα αγωνιστικών διαγράφει θετικότατη παρουσία και μοιράζεται την κορυφή της βαθμολογίας με την Ανόρθωση. Το… πέρασμα του Αναστασίου από τον πάγκο της Ομόνοιας μπορεί να μην ήταν ικανό για αναμόρφωση της Ομόνοιας, όμως ο Ελλαδίτης άφησε παρακαταθήκη έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή και άριστο επαγγελματία, ο οποίος πιθανότατα δεν θα ερχόταν ποτέ στην Κύπρο εάν δεν έριχνε… άγκυρα (έστω και προσωρινά) στο νησί ο Γιάννης Αναστασίου. Τ’ όνομα αυτού: Χάρης Μαυρίας, ο οποίος με το «σπαθί» του όχι μόνο κέρδισε φανέλα βασικού στα οκτώ από τα εννέα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος, αλλά στα πλείστα εξ αυτών είναι ανάμεσα στους διακριθέντες.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Σαφείς οδηγίες του Μπεργκ στους… κιτρινισμένους ενόψει ΑΠΟΕΛ

O Ελλαδίτης διεθνής έψαχνε ένα restart στην ποδοσφαιρική του καριέρα, αφού σε Ριέκα και Χιμπέρνιαν μέτρησε σε ενάμιση χρόνο μόλις οκτώ συμμετοχές. Η αρχή της καριέρας του στον Παναθηναϊκό ήταν ονειρική, αφού σε ηλικία 16 ετών και 245 ημερών έκανε ντεμπούτο σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ και γινόταν ο 2ος νεότερος παίκτης στην ιστορία που αγωνίζεται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, σπάζοντας, ταυτόχρονα, το ρεκόρ του συλλόγου που κατείχε ο Σωτήρης Νίνης. Σε ηλικία 18 ετών και 291 ημερών έβαλε γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό, παίρνοντας τα πρωτεία από τον Μίμη Δομάζο. Η Σάντερλαντ δαπάνησε για χάρη του €3.000.000, εντούτοις η συνέχεια της καριέρας του ήταν απογοητευτική.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Ο νάρθηκας του Έζρα και η απόφαση του Μπεργκ! (pics)

Δούλεψε σκληρά και σε λιγότερο από έναν χρόνο κατάφερε να καταγράψει με τη φανέλα της Ομόνοιας περισσότερες συμμετοχές στην ενδεκάδα (23 στον αριθμό) απ’ ότι τις προηγούμενες τρεις σεζόν της καριέρας του σε Καρλσρούι, Ριέκα και Χιμπέρνιαν (22 στον αριθμό).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ