aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Έμειναν μόλις οκτώ

Ομόνοια: Έμειναν μόλις οκτώ

TΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Η πόρτα εξόδου του «Ηλίας Πούλλος» άνοιξε και το πρώτο ξεσκαρτάρισμα του Άνχελ Γκόμεθ οδήγησε σε αυτήν δέκα ποδοσφαιριστές. Η «εκκαθάριση» στο ρόστερ της Ομόνοιας θα έχει και συνέχεια, αφού ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής εξαρχής είχε ενημερώσει τον Σταύρο Παπασταύρου πως για ορισμένους ποδοσφαιριστές θα λάμβανε ο ίδιος την απόφαση, ενώ γι’ άλλους το μέλλον τους στο «τριφύλλι» θα κριθεί μετά την πρόσληψη του νέου προπονητή.

Με τα υφιστάμενα δεδομένα, και μετά την αποχώρηση των Μπρέβελντ, Γ. Σοάρες, Σόλομον, Μιχαΐλοφ, Μαντούρο, Εκίθα, Καντέ, Κάι και Κανού, στο «οπλοστάσιο» των πρασίνων έμειναν μόλις οκτώ ξένοι και κοινοτικοί ποδοσφαιριστές. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο Άνχελ Γκόμεθ έχει την ευχέρεια στη μετεγγραφική περίοδο του καλοκαιριού να προχωρήσει στην απόκτηση εφτά ξένων παικτών, άνω των 22 ετών.

Στο ρόστερ της Ομόνοιας έχουν απομείνει οι Ντέρμπισαϊρ, Aραούζο, Αλβμπόγκε, Αντόνια, Μαργκάσα, Λόπες, Αζίζ, Α. Σοάρες και Κιπιάνι (θα δηλωθεί στον κατάλογο Β). Από τους προαναφερθέντες, δεδομένη παρουσία στην Ομόνοια της νέας περιόδου έχουν μόνο οι Ντέρμπισαϊρ, Αραούζο και Κιπιάνι. Ο Άγγλος επιθετικός είναι μακράν του δεύτερου ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής την τελευταία διετία και πάνω σε αυτόν θα χτιστεί το επιθετικό πλάνο. Για τον Βραζιλιάνο δεξιό μπακ οι πράσινοι πλήρωσαν 50 χιλιάδες ευρώ στην Γκρέμιο Ανάπολις για ν’ αποκτήσουν τα δικαιώματά του, ενώ ο Κιπιάνι αποκτήθηκε ως επένδυση από τον Εθνικό Άχνας.

Διαβάστε επίσης: Oμόνοια: Τα δεδομένα με τους τερματοφύλακες

Είναι δεδομένο ότι η πόρτα εξόδου όχι μόνο δεν έχει κλείσει, αλλά με την πρόσληψη προπονητή θα κληθούν να τη διαβούν κι άλλοι ποδοσφαιριστές. Ειλημμένες αποφάσεις δεν υπάρχουν, αν και ο νέος τεχνικός διευθυντής έχει σχηματίσει αρκετά καλή εικόνα για το ποιοι από τους ξένους ποδοσφαιριστές που έχουν απομείνει είναι ικανοί να εξυπηρετήσουν το πλάνο της Ομόνοιας στη νέα περίοδο. Το σκηνικό είναι ρευστό για όλους και η απόφαση θα παρθεί από κοινού μεταξύ Άνχελ Γκόμεθ και νέου προπονητή.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ