aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Είναι… το «αιώνιο» της δεκαετίας

Ομόνοια: Είναι… το «αιώνιο» της δεκαετίας

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Δεν θα λεγόταν «αιώνιο ντέρμπι» αν δεν έδινε από μόνο του έξτρα κίνητρο νίκης, ένθεν και ένθεν. Ωστόσο, το επικείμενο της ερχόμενης Δευτέρας είναι ίσως το πιο σημαντικό που θα δώσει η Ομόνοια κόντρα στον ΑΠΟΕΛ εδώ και περίπου μία δεκαετία (τουλάχιστον, έως το επόμενο…). Ο λόγος, απλούστατος: θα διεξαχθεί την τελευταία αγωνιστική της α’ φάσης και μπορεί να τη στείλει με σοβαρές πιθανότητες κατάκτησης τίτλου στα πλέι οφ μετά από πολλά χρόνια.

Και εδώ είναι το ζουμί της υπόθεσης. Γυρίστε πίσω τον χρόνο περίπου μία δεκαετία και σταματήστε στις 21 Μαρτίου 2010. Στο 89’ ο Μιχάλης Κωνσταντίνου πετυχαίνει την ολική ανατροπή στο «αιώνιο ντέρμπι» (2-1), το «τριφύλλι» αφήνει τον ΑΠΟΕΛ στο -7 και εισέρχεται στα πλέι οφ από το «ρετιρέ» για πρώτη και μοναδική φορά από το 2008 που θεσμοθετήθηκε η φάση των ομίλων. Η συνέχεια οδήγησε την Ομόνοια στην κατάκτηση του 20ού και τελευταίου πρωταθλήματος στην ιστορία της.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια «έφαγαν» περισσότερες πεντάρες από την Ανόρθωση

Έκτοτε άλλη μία φορά είχε ολοκληρωθεί ο β’ γύρος και ήταν σοβαρή διεκδικήτρια του τίτλου, το 2012 όταν βρισκόταν στο -3 από την ΑΕΛ. Από το 2013 έως το 2019 μόνο μία σεζόν είχε μονοψήφιο αριθμό διαφοράς από την κορυφή (-9), ενώ η μεγαλύτερη απόστασή της από την πρώτη θέση ήταν 19 πόντοι!

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Ένας 16χρονος κατάφερε σε 7’ ότι δεν πέτυχε σε όλο…

Επίσης, στο πέσιμο της αυλαίας της α’ φάσης, οι πράσινοι αναμετρήθηκαν με τον ΑΠΟΕΛ άλλες τέσσερις φορές από το 2008. Πέραν του 2-1 με το γκολ του «Μιχαλάκη», δεν μέτρησε άλλη νίκη. Γενικά, όμως, δεν τα πάει καλά μία αγωνιστική πριν από την έναρξη των πλέι οφ, καθώς μετρά τέσσερις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Κάτι που ασφαλώς θέλει να αλλάξει την ερχόμενη Δευτέρα.

Αναλογιστείτε λοιπόν τη δυναμική που θα δημιουργήσει η Ομόνοια με ενδεχόμενη νίκη: 1) Αφήνει ξανά στο -7 τον ΑΠΟΕΛ, όπως το 2010 και μεγαλώνει τα προβλήματά του. 2) Σπάει κατάρα 28 παιχνιδιών απέναντι στους γαλαζοκίτρινους (26 πρωτάθλημα, 2 κύπελλο). 3) Εισέρχεται στα πλέι οφ είτε με μόλις ένα βαθμό διαφορά από την πρωτοπόρο είτε, ακόμα καλύτερα, ως προπορευόμενη και με την Ανόρθωση σε βαθύ προβληματισμό λόγω του ότι προηγήθηκε και το 0-5 από τον Εθνικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ