aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Είναι κι αυτό μια λύση…

Ομόνοια: Είναι κι αυτό μια λύση…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η τύχη ήταν με το μέρος της Ομόνοιας σήμερα στο ΓΣΠ, καθώς για να κάμψει την αντίσταση του Εθνικού (με 2-0) χρειάστηκε τα αυτογκόλ των Ντεϊβίσον και Γκόμπια Σελισέ Γαγκπά. Κοινός παρονομαστής των τερμάτων του «τριφυλλιού», ο Ζόρντι Γκόμεθ.

Το πρώτο γκολ προήλθε όταν μετά από δική του εκτέλεση κόρνερ από δεξιά στο 14’, η μπάλα επέστρεψε στα πόδια του. Ακολούθησε σέντρα και… αυτογκόλ νούμερο 1. Εκτελώντας φάουλ πάλι από δεξιά, «υποχρέωσε» άλλον έναν αμυνόμενο σε κακή απόκρουση και… αυτογκόλ νούμερο 2.

Δίχως αμφιβολία ήταν ο πρωταγωνιστής στη σημερινή επιτυχία των πρασίνων, που μετά από δύο ισοπαλίες σε ντέρμπι με την ΑΕΛ (1-1) και τον Απόλλωνα (0-0), επέστρεψαν στα τρίποντα. Αφού δεν έβρισκαν λύση σε παιχνίδι εν κινήσει, ο Καταλανός τους την έδωσε δύο φορές και τους έβγαλε από τη δύσκολη θέση.

Δεν ήταν η πρώτη φορά στην τρέχουσα σεζόν που το έπραξε στην τρέχουσα σεζόν, με πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις τα δύο πρώτα γκολ στον ΑΠΟΕΛ (3-0) και το τέρμα στον Ερυθρό Αστέρα.

Από δικές τους εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ προήλθαν τα γκολ των Μίχαελ Λούφτνερ και Ιωάννη Κούσουλου κόντρα στους γαλαζοκίτρινους. Ο ίδιος «χτύπησε» το κόρνερ που απέφερε το προβάδισμα απέναντι στους Σέρβους με σκόρερ και πάλι τον Λούφτνερ.

Η ικανότητά του στην εκτέλεση φάουλ ήταν ανάμεσα στα κύρια χαρακτηριστικά που τον συνόδευαν, όταν αποκτήθηκε από την Ομόνοια τον Αύγουστο του 2018. Κάτι που συχνά πυκνά επιβεβαιώνει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ