aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΟμόνοια: Είκοσι χρόνια από τον ποδοσφαιρικό... εφιάλτη του Μπεργκ (vid)

Ομόνοια: Είκοσι χρόνια από τον ποδοσφαιρικό… εφιάλτη του Μπεργκ (vid)

Η ιστορία του ποδοσφαίρου είναι γραμμένη με χιλιάδες γκολ. Όμως ορισμένες φορές τη δόξα ενός τέρματος, όσο σημαντικού ή όχι και να είναι, μπορεί να κλέψει μία φάση που προηγήθηκε. Τέτοια περίπτωση όπου η δημιουργία «σκεπάζει» την εκτέλεση ήταν το μαγικό που έκανε σαν σήμερα πριν 20 χρόνια ο Φερνάντο Ρεδόντο.

Η Ρεάλ μετά το 0-0 στο «Μπερναμπέου» είχε πολύ δύσκολο έργο στο «Ολντ Τράφορντ» απέναντι στην κάτοχο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον επαναληπτικό προημιτελικό του Champions League. Όμως με μια μυθική εμφάνιση η «βασίλισσα» έφτασε στην πρόκριση κερδίζοντας πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 3-2.

Το αυτογκόλ του Ρόι Κιν στο 21’ έβαλε τις βάσεις, το πανέμορφο σουτ του Ραούλ στο 50’ ουσιαστικά «καθάρισε» το παιχνίδι, αλλά το κερασάκι στην τούρτα ήρθε δύο λεπτά αργότερα. Ο κατά τεκμήριο κορυφαίος του γηπέδου εκείνο το βράδυ, όπως θα παραδεχόταν ιπποτικά μετά το ματς ο ίδιος ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, Φερνάντο Ρεδόντο, πρόσφερε μια στιγμή ποδοσφαιρικής ιδιοφυΐας, που ακόμη και σήμερα συγκαταλέγεται στα highlights όλων των εποχών.

Ο Αργεντινός μέσος ξεχύθηκε από αριστερά και με μια ντρίμπλα με το τακούνι άλλαξε κατεύθυνση ζαλίζοντας τον προπονητή της Ομόνοιας, Χένινγκ Μπεργκ. Κι επειδή δεν ήθελε να αφήσει ημιτελές αυτό το έργο τέχνης, με μια υπέροχη πάσα σέρβιρε στον Ραούλ, που με το ένατο γκολ του στη διοργάνωση εκείνης της σεζόν έκανε το 3-0.

Η Γιουνάιτεντ μείωσε στο 64’ με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ και στο 88’ με πέναλτι του Πολ Σκόουλς, αλλά ουδέποτε απείλησε ουσιαστικά με ανατροπή. Και η Ρεάλ στην κορυφαία της βραδιά εκείνη τη σεζόν αφού «καθάρισε» την Μπάγερν στα ημιτελικά (2-0, 1-2) και τη Βαλένθια στον τελικό (3-0) κατέκτησε για όγδοη φορά την κορυφή της Ευρώπης.

Μαν. Γιουνάιτεντ: Φαν Ντερ Χάου, Γκ. Νέβιλ, Σταμ, Μπεργκ (62’ Σέριγχαμ), Έργουιν (46’ Σιλβέστρ), Κιν, Σκόουλς, Μπέκαμ, Γκιγκς, Γιορκ, Κόουλ (62’ Σόλσκιερ).

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Σαλγάδο, Καράνκα, Κάμπο, Ρομπέρτο Κάρλος, Ρεδόντο, Ελγκέρα, Σάβιο (65’ Γκέρεμι), ΜακΜάναμαν (89’ Ζούλιο Σέζαρ), Ραούλ, Μοριέντες (72’ Ανελκά).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ