aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: «Έφυγε» ο Κονστανιάν, ο τελευταίος της πρώτης ενδεκάδας

Ομόνοια: «Έφυγε» ο Κονστανιάν, ο τελευταίος της πρώτης ενδεκάδας

Από το περασμένο Σάββατο ο Ρομπέρ Κονσταντιάν πλέον δεν είναι μαζί μας. Έφυγε σε ηλικία 91 χρόνων για να συναντήσει τους Ομονοιάτες/ισσες που παρακολουθούν περήφανοι από ψηλά την αγαπημένη τους ομάδα. Ο θάνατός του έκλεισε και έναν μεγάλο ιστορικό κύκλο για την Ομόνοιας, καθώς ήταν ο τελευταίος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της πρώτης ενδεκάδας της ομάδας που ήταν εν ζωή.

Ο Ρομπέρ ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας που φόρεσε τη φανέλα με τον αριθμό «10», στον ιστορικό πρώτο αγώνα κόντρα στον ΑΜΟΛ. Ανήκει στους πρώτους ιδρυτές ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας, που με την ηρωική παρουσία τους συνέβαλαν αποφασιστικά στη δημιουργία και εδραίωση της «βασίλισσας» του Κυπριακού Ποδοσφαίρου.

Είχε ενταχθεί στην Ομόνοια μαζί με κάποιους άλλους ποδοσφαιριστές από τους «Φίλους της Αρμενίας». Αγωνιζόταν ως μέσα αριστερά και φόρεσε τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος από το 1948 μέχρι το 1953. Όταν ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα, η Ομόνοια παρέμενε το πάθος και η μεγάλη του αγάπη.

Την κηδεία θα τελέσει σήμερα ο Καθεδρικός Ναός της Παναγίας στη Λευκωσία (Ναρέκ), στις 16:00.

* Στη φωτογραφία διακρίνεται η πρώτη ενδεκάδα της Ομόνοιας, στο φιλικό παιχνίδι με τον ΑΜΟΛ, στις 31 Οκτωβρίου 1948. Στην πάνω σειρά διακρίνονται οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας. Ο Ρομπέρ διακρίνεται όρθιος, δεύτερος από αριστερά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ