aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Εδώ σε θέλω κάβουρα

Ομόνοια: Εδώ σε θέλω κάβουρα

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Εδώ σε θέλω κάβουρα… Το ματς που θα κρίνει όλη τη σεζόν για την Ομόνοια είναι εδώ. Το αυριανό απέναντι στην ΑΕΛ, στο ΓΣΠ, είναι το κρισιμότερο για τους πράσινους, που θα ψάξουν τη νίκη (αν και βάσει των νέων βαθμολογικών δεδομένων τους αρκεί και η ισοπαλία) για να δηλώσουν παρόντες στην εξάδα για τα πλέι οφ. Για τους ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας είναι μια τεράστια πρόκληση και παράλληλα ένα τεστ χαρακτήρα. Καλούνται να δείξουν τις αντοχές τους σε συνθήκες πίεσης. Είναι ένα ντέρμπι που χωρίς υπερβολή έχει τον χαρακτήρα του τελικού για το «τριφύλλι». Μέσα σ’ ένα 90λεπτο διακυβεύεται μια σεζόν.

Η σημασία, λοιπόν, του ματς είναι τεράστια και οι πράσινοι θα πρέπει να δείξουν την απαραίτητη αποφασιστικότητα, να δείξουν πόσο πολύ θέλουν τη νίκη. Ως μεγάλη ομάδα, η Ομόνοια θα παρουσιαστεί στο γήπεδο για το τρίποντο και όχι τον βαθμό. Γιατί αν προσεγγίσει με αυτό τον τρόπο το παιχνίδι, κινδυνεύει να την πατήσει. Άλλωστε, η ΑΕΛ είναι μια δυσκοκατάβλητη ομάδα και θα χρειαστεί υπομονή, καλή κυκλοφορία της μπάλας και γρήγορες ενέργειες από την Ομόνοια για να υποχρεώσει τους αντιπάλους της σε λάθη.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Ο ρόλος του Ταραπουλούζη

Η εικόνα της ομάδας στο προηγούμενο ντέρμπι, θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό για την Ομόνοια στο αυριανό ματς. Να δώσει συνέχεια στα στοιχεία που είχε στο παιχνίδι της αλλά αυτή τη φορά να τελειώσει τις φάσεις που θα δημιουργήσει. Οι λεπτομέρειες συνήθως κρίνουν τέτοια ματς και αυτές θα πρέπει να προσέξει η Ομόνοια. Γι’ αυτό και η αποτελεσματικότητα είναι απαραίτητη αλλά και η συγκέντρωση στην άμυνα, με στόχο το μηδέν παθητικό. Επίσης, το διάβασμα του αντιπάλου και η τακτική θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το ματς. Σ’ αυτό, η μπάλα είναι στον Αναστασίου, που έδειξε να δουλεύει πολύ στην τακτική, απομένει να την ακολουθήσουν πιστά οι ποδοσφαιριστές του.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Ρεκόρ αήττητου σερί, ίσον εξάδα!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ