aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: €280.000 με το… καλημέρα!

Ομόνοια: €280.000 με το… καλημέρα!

«Τελικό» από τον πρώτο επίσημο αγώνα της σεζόν θα δώσει η Ομόνοια. Οι «πράσινοι» είναι η μοναδική από τους τέσσερις εκπρόσωπους της Κύπρου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που θα αρχίσουν το οδοιπορικό τους στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος το σαββατοκύριακο 22-23 Αυγούστου.

Το καλεντάρι της ΟΥΕΦΑ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ ανακοινώθηκε την προηγούμενη βδομάδα και η επιστροφή της Ομόνοιας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έπειτα από δέκα χρόνια ορίστηκε για τις 18 ή 19 Αυγούστου, όταν θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις για τον α’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η σημαντικότατη ιδιαιτερότητα της φετινής διοργάνωσης είναι πως η πανδημία του κορωνοϊού ανάγκασε την ΟΥΕΦΑ να αλλάξει τη μορφή διεξαγωγής των προκριματικών γύρων και οι αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ πλην των πλέι οφ θα είναι μονοί. Επομένως περιθώρια για διόρθωση λάθους δεν υπάρχουν. Το θετικό για την Ομόνοια είναι πως διατηρήθηκε σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ, όμως μειονέκτημα αποτελεί η μεγάλη περίοδος απραξίας από την στιγμή που ενδέχεται οι πράσινοι να κληθούν να παίξουν με αντίπαλο που θα παίζει μπάλα μέχρι τον Ιούλιο.

Με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα μόνο από καθαρή ατυχία η Ομόνοια δεν θα είναι δυνατή στην πρεμιέρα της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Για την ακρίβεια, οι πιθανότητες αυτή τη στιγμή για να «πέσει» στους αδύνατους του πρώτου προκριματικού γύρου είναι μόλις 0.8%! (διαβάστε εδώ σχετικό ρεπορτάζ).

Με το «καλημέρα» της σεζόν η Ομόνοια καλείται να κερδίσει το στοίχημα της πρόκρισης σε έναν αγώνα και ταυτόχρονα να βάλει στο ταμείο της 280.000 ευρώ, ποσό που η ΟΥΕΦΑ πληρώνει ως μπόνους πρόκρισης. Το θετικό της συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι το «μαξιλαράκι» που προσφέρει σε περίπτωση αποκλεισμού από τον 1ο μέχρι τον 3ο γύρο, καθώς θα της δοθεί δεύτερη ευκαιρία να επεκτείνει το ευρωπαϊκό της ταξίδι με συμμετοχή στον αμέσως επόμενο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Πρόκριση στα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης σημαίνει αυτόματα συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Διαβάστε επίσης: To ευρωπαϊκό ημερολόγιο των κυπριακών ομάδων για τη νέα σεζόν

Και εφόσον το οδοιπορικό της Ομόνοιας φτάσει μέχρι τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ πέραν του ιστορικού γεγονότος της συμμετοχής για πρώτη φορά σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης η Ομόνοια θα «κλειδώσει» και έσοδα που θα ξεπεράσουν τα 9.000.000 ευρώ! Μόνο τα μπόνους της ΟΥΕΦΑ θα φτάσουν τα 7.920.000 ευρω, καθώς μία ομάδα που αποκλείεται στα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης εισπράττει 5.000.000 ευρώ, ενώ η συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ αποφέρει 2.920.000 ευρώ.Το ταμείο του «τριφυλλιού» θα… ξεχειλίσει με χρήμα σε περίπτωση πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού σημαίνει αυτομάτως 15.250.00 ευρώ ως μπόνους.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Το ατού στη νέα σεζόν και τρεις δυνατές μετεγγραφές

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ