aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Δύο «εκρήξεις» σε τρεις μήνες!

Ομόνοια: Δύο «εκρήξεις» σε τρεις μήνες!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η δεύτερη (και τρίτη) «ανάγνωση» των αγωνιστικών πεπραγμένων της Ομόνοιας, όσον αφορά στο πρωτάθλημα, οδηγεί σε σειρά συμπερασμάτων και, ασφαλώς, στην άντληση πολλών στατιστικών. Οι πράσινοι του Χένινγκ Μπεργκ, λοιπόν, παρουσίασαν αξιοζήλευτη συνέπεια κατά τον προηγούμενο μήνα, με τον Φεβρουάριο να δίνει αυτομάτως επιπρόσθετη δυναμική προς την υλοποίηση του στόχου.

Συγκεκριμένα, οι τριφυλλοφόροι δεν άφησαν ούτε ένα βαθμό να πέσει έξω από το σακούλι σε πέντε διαδοχικά παιχνίδια. Κέρδισαν κατά σειρά τη Δόξα (3-0), τη Νέα Σαλαμίνα (2-0), τον Ερμή (2-0), τον ΑΠΟΕΛ (1-0) και, προσφάτως, τον Ολυμπιακό (1-0). Πέτυχαν 9 τέρματα και, το σπουδαιότερο, δεν επέτρεψαν παραβίαση της εστίας τους, με τον Φαμπιάνο να… πιάνει τα άπιαστα. Από την 3η θέση που βρίσκονταν οι πράσινοι τέλος Ιανουαρίου, αναρριχήθηκαν στην κορυφή και παραμένουν εκεί για δεύτερη σερί αγωνιστική!

Από τον περασμένο Αύγουστο, όταν δηλαδή άρχισε το πρωτάθλημα, άλλη μία φορά κατάφερε η Ομόνοια να καταγράψει το απόλυτο στη συγκομιδή βαθμών μέσα σε ένα μήνα. Πότε; Τον Δεκέμβριο, εν μέσω μάλιστα δύο αγώνων στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ απέναντι σε ΠΑΟΚ και Αϊντχόφεν. Τον τελευταίο μήνα του 2020, λοιπόν, κατέβαλε την αντίσταση του ΑΠΟΕΛ (3-0), της Πάφος FC (2-1), της Καρμιώτισσας (5-1) και της Ανόρθωσης (3-0), κερδίζοντας τρεις θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα (από 7η πήγε 4η).

Δεν αντιλέγει κανείς πως όλα τα παιχνίδια που απέμειναν μέχρι το σημείο τερματισμού έχουν πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας. Ιδιαίτερα αυτά που περιλαμβάνει το πρόγραμμα Μαρτίου. Σε περίπτωση που η Ομόνοια, λοιπόν, επαναλάβει αυτά που πέτυχε τόσο τον Δεκέμβριο όσο και τον προηγούμενο μήνα, τότε αντιλαμβάνεστε πως θα έχει κάνει αυτομάτως το πλέον αποφασιστικό βήμα για τον τίτλο της πρωταθλήτριας. Επί της παρούσης «βλέπει» Ανόρθωση και τα υπόλοιπα, όπως λένε, στην ώρα τους…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ