aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: «Διπλό» για να πάρει τεράστιες διαστάσεις η δυναμική τίτλου

Ομόνοια: «Διπλό» για να πάρει τεράστιες διαστάσεις η δυναμική τίτλου

TOY ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Από τη νίκη στην περασμένη επίσκεψή της στο Τσίρειο εις βάρος της ΑΕΛ (1-2), η Ομόνοια απέκτησε την ετικέτα του φαβορί του πρωταθλήματος. Από το ίδιο γήπεδο, απόψε (19:30), θέλει να φύγει γιγαντώνοντας την πεποίθηση ότι δεν χάνει τον τίτλο της πρωταθλήτριας με επικράτηση κόντρα στον Απόλλωνα.

Ενδεχόμενο που θα αυξήσει τη διαφορά στους εφτά βαθμούς από τους κυανόλευκους και τους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού (οι δεύτεροι όμως θα υποδεχτούν αύριο τον Ολυμπιακό). Με δύο τρίποντα στην έδρα των κύριων ανταγωνιστών της, με βαθμολογικό πλεονέκτημα και με τα επόμενα ματς απέναντί τους στο ΓΣΠ, η δυναμική τίτλου που θα αναπτυχθεί θα πάρει πλέον τεράστιες διαστάσεις.

Από εκεί και πέρα, ειδικά σε περίπτωση ήττας θα πάρει φωτιά η μάχη του τίτλου, καθώς θα μειώσει ο Απόλλων στον πόντο και πιθανότατα η ΑΕΛ. Η κατάσταση θα περιπλεχτεί και η συνέχεια θα είναι ασφαλώς πολύ πιο αγχωτική.

Ο Χένινγκ Μπεργκ, μιλώντας στην ιστοσελίδα της Ομόνοιας, δήλωσε πως περιμένει δυνατό και σκληρό παιχνίδι, ενώ σχολίασε τις πολλές απουσίες λόγω διεθνών υποχρεώσεων κατά την προετοιμασία για το αποψινό ματς: «Είναι και αυτό κομμάτι πετυχημένης ομάδας και θα το έχουμε συνέχεια. Είναι φυσιολογικό και προετοιμαστήκαμε για τον αγώνα κατάλληλα».

Ας μη γελιόμαστε, όμως, το περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαχείριση του Ιωάννη Κούσουλου, ο οποίος έγραψε τρία 90λεπτα με την Εθνική μας. Ο Κύπριος διεθνής πάντως απέδειξε πολλές φορές στο παρελθόν πως δεν έχει πρόβλημα με τα συνεχόμενα ματς και το αποψινό σίγουρα δεν προσφέρεται για να πάρει ανάσες. Επομένως, είναι πολύ πιθανό να τον χρησιμοποιήσει απόψε ο Νορβηγός.

Όσο για το επικρατέστερο σχήμα, είναι το ακόλουθο: Φαμπιάνο, Σέχου, Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Λέτσγιακς, Λοΐζου, Κούσουλος ή Γκόμες, Γκόμεθ, Παπουλής ή Τζιωνής, Ασάντε, Τσέποβιτς. Απόντες θα είναι οι Μίχαλ Ντούρις και ο ποδοσφαιριστής που διαγνώστηκε θετικός στον Covid-19.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ