aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Διπλή πρόκληση στην Αρένα

Ομόνοια: Διπλή πρόκληση στην Αρένα

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η ΑΕΚ είναι η μόνη ομάδα της πεντάδας, απ’ όσες έχουν ψηλούς στόχους, την οποία η Ομόνοια υποχρέωσε σε ήττα. Επικράτησε με 2-1 στον αγώνα του α’ γύρου στο ΓΣΠ. Ως γνωστόν, οι πράσινοι ηττήθηκαν δύο φορές από τον Απόλλωνα (1-2, 1-2) και μιαν από τις ΑΕΛ (0-1) και ΑΠΟΕΛ (1-4), τις οποίες θα κληθεί να αντιμετωπίσει στα αμέσως επόμενα δύο παιχνίδια.

Γι’ αυτό και το σημερινό ματς στο «ΑΕΚ Αρένα», αποτελεί ξεχωριστή πρόκληση για την ομάδα του Κάρβερ, αφού με επιτυχία επί της ΑΕΚ, θα γίνει το «θύμα» της δύο φορές στην Α’ φάση του πρωταθλήματος, ενώ θα την ξεπεράσει στον βαθμολογικό πίνακα.

Ο βαθμός δυσκολίας του αγώνα είναι μεγάλος, η ΑΕΚ προέρχεται από τέσσερις σερί ισοπαλίες, «διψά» για νίκη, αλλά στην Ομόνοια θεωρούν πως το αποτέλεσμα θα κριθεί από τη δική τους παρουσία. Στόχος των πρασίνων είναι να συνεχίσουν απ’ εκεί που έμειναν στο τελευταίο ματς απέναντι στον Απόλλωνα, έχοντας ως φάρο το δεύτερο ημίχρονο, αλλά και ως αποφυγή την εμφάνιση του πρώτου 45λεπτου.

Το σημερινό ντέρμπι κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό για το «τριφύλλι», που θέλει να κάνει το άλμα στην 4η θέση της βαθμολογίας και να πλησιάσει τις ομάδες που προπορεύονται. Τότε, θα μπει για τα καλά στο παιχνίδι της διεκδίκησης θέσης που θα της εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο και θα έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ανοίξει η ψαλίδα και θα τρέχει στη συνέχεια, με τις πιθανότητες επίτευξης του στόχου της να μειώνονται αισθητά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ