aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Δικαιούται να ονειρεύεται αλλά έχει πολλά να αλλάξει

Ομόνοια: Δικαιούται να ονειρεύεται αλλά έχει πολλά να αλλάξει

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Αγχώθηκε η Ομόνοια μέχρι να φθάσει στην πολυπόθητη πρόκριση επί της Αραράτ-Αρμενία, για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Με «χρυσό» σκόρερ τον Τιάγκο, στην παρθενική του εμφάνιση στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, στο τέταρτο λεπτό της παράτασης και αναμορφωτή στο παιχνίδι της τον Μποτεάκ που πέρασε ως αλλαγή (67’), η Ομόνοια τσέκαρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης και πλέον σκέφτεται το ματς με τη Λέγκια στη Βαρσοβία την προσεχή Τετάρτη 26 Αυγούστου.

Ενδιάμεσα, και συγκεκριμένα το Σάββατο, θα ταξιδέψει και στην Πάφο, αφού επέστρεψε τα ξημερώματα στην Κύπρο, για να αντιμετωπίσει την Πάφος FC για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Αυτό που μετρά είναι η ουσία και στην προκειμένη περίπτωση η πρόκριση, αλλά για να ελπίζει σε μακρινό ευρωπαϊκό ταξίδι η Ομόνοια, θα πρέπει να αλλάξει πολλά και σύντομα.

Η Ομόνοια παρουσιάστηκε ανέτοιμη αλλά και γυμνή από επιλογές μετά και την απουσία του Παπουλή, ενώ ο Μποτεάκ έμεινε στον πάγκο αφού ήταν άρρωστος τις προηγούμενες μέρες. Είχε φλύαρη υπεροχή, της έλειψε η φαντασία και ζορίστηκε αρκετά μέχρι να φθάσει στον στόχο της. «Φώναζε» από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ότι είναι ποιοτικότερη ομάδα από την αντίπαλό της, ωστόσο υστέρησε δημιουργικά και δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητική.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Λάρκου και Μπεργκ ας ανάψουν μια λάμπάδα στο μπόι του…

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι κατέγραψε την πρώτη της τελική προσπάθεια μόλις στο 42’. Στην επανάληψη αν και παρουσιάστηκε καλύτερη και ιδιαίτερα μετά το 67’, με την είσοδο του Μποτεάκ, που πήρε πρωτοβουλίες, και πάλι δεν έφθασε στο πολυπόθητο γκολ. Παράλληλα κινδύνευσε σε 1-2 περιπτώσεις να βρεθεί πίσω στο σκορ. Τελικά, η φάση στο 94’ καθόρισε το αποτέλεσμα και την ομάδα που συνεχίζει στον θεσμό και αυτή είναι η Ομόνοια. Η κάθετη μεταβίβαση του Μποτεάκ και το άψογο τελείωμα του Τιάγκο, έστειλαν την ομάδα του Μπεργκ στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Αραράτ-Αρμενία, που το πάλεψε, ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Χουμάνες (98’) με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Διαβάστε επίσης: H Λέγκια έστειλε μήνυμα στο twitter στον Μπεργκ!

Η Ομόνοια δικαιούται να ονειρεύεται αλλά έχει πολλά να αλλάξει εάν θέλει να φθάσει μακριά στη διοργάνωση. Γιατί το εμπόδιο της Λέγκια φαντάζει πολύ πιο ψηλό. Στα θετικά η παρουσία των νεαρών Κακουλλή, Λοΐζου και Τζιωνή που πήραν το βάπτισμα του πυρός και στην Ευρώπη. Το ματς στην Πολωνία θα σφυρίξει ο Βέλγος Νάτθαν Βερμπούμεν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ