aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Δικαίωμα στο όνειρο…

Ομόνοια: Δικαίωμα στο όνειρο…

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Δεν χρειάζονται και ιδιαίτερες αναλύσεις για τη σημασία της νίκης της Ομόνοιας επί της ΑΕΚ στο ΓΣΠ (1-0). Άλλο ένα στραβό αποτέλεσμα και μάλιστα κόντρα σε ομάδα με τους ίδιους στόχους, θα σήμαινε πως δεν μπορεί να μπει κανένα φρένο στην αγωνιστική κατρακύλα των «πρασίνων» και η εξάδα θα έμοιαζε όνειρο απατηλό. Και αυτό το είχαν βάλει καλά στο μυαλό τεχνική ηγεσία και παίκτες, κάτι που φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο τόσο με την εικόνα της ομάδας όσο και με το αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: Οι κινήσεις του Μαυρία και η ετοιμότητα στην προπόνηση

Φυσικά το «τρίποντο» απέναντι στην ΑΕΚ δεν αρκεί για να σβήσει όλα όσα προηγήθηκαν, με τα αρνητικά αποτελέσματα και τις μέτριες εμφανίσεις, όμως αν μη τι άλλο της δίνει την ευκαιρία να κάνει το πρώτο βήμα στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει για καλύτερη αναρρίχηση στη βαθμολογία. Σαφώς και δεν θα είναι επιτυχία αν καταφέρει στο τέλος η Ομόνοια να τερματίσει στο α’ γκρουπ, όμως θα είναι ιστορική αποτυχία αν αποτύχει να το κάνει. Όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα βαθμολογικά δεδομένα, δεν είναι απομακρυσμένο σενάριο ακόμη και η εξασφάλιση της 4ης θέσης, που υπό προϋποθέσεις στο τέλος της σεζόν θα δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Διαβάστε επίσης: Φέρνει στην Ομόνοια το… πουλέν του ο Αναστασίου

Όσο δύσκολο κι αν φαντάζει για την ώρα κάτι τέτοιο, η διαφορά του «τριφυλλιού» από την Ανόρθωση δεν είναι απαγορευτική και μπορεί να καλυφθεί στα παιχνίδια που ακολουθούν και κυρίως μέσα από τις αναμετρήσεις των πλέι οφ. Εξάλλου, είναι αποδεδειγμένο πλέον ότι η Ομόνοια δεν είναι η μοναδική ομάδα που… ξέρει να στραβοπατάει εκεί που δεν το υπολογίζει κανείς. Όμως, αυτό δεν μπορεί να καθησυχάζει κανέναν στον σύλλογο της Λευκωσίας, γι’ αυτό άπαντες κοιτάνε τα του οίκου τους, καθώς έχουν ακόμη δουλειά, δρόμο και νίκες μπροστά τους για να μπορέσουν να «γαληνέψουν».

Το ζητούμενο, ωστόσο, για την Ομόνοια στο πεντάμηνο που ακολουθεί μέχρι την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος είναι να έρθουν οι επιτυχίες που θα σώσουν τη φετινή σεζόν και παράλληλα να μπουν στέρεες βάσεις, ούτως ώστε με τις προσθήκες στη μετεγγραφική περίοδο που διανύουμε αλλά και σε αυτήν του ερχόμενου καλοκαιριού, η Ομόνοια να αλλάξει των τελευταίων ετών μοίρα της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ