aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Δεν τη θαμπώνει το… αστέρι

Ομόνοια: Δεν τη θαμπώνει το… αστέρι

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ένας γίγαντας του σερβικού ποδοσφαίρου, παλιός γνώριμός της, βρέθηκε στον δρόμο της Ομόνοιας για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ερυθρός Αστέρας Βελιγραδίου θα έρθει στο ΓΣΠ (15 ή 16 Σεπτεμβρίου) και η ομάδα της Λευκωσίας θα προσπαθήσει σε αγώνα νοκ άουτ να μην τριτώσει το κακό απέναντί του. Προηγουμένως γνώρισε δύο φορές τον αποκλεισμό (2001-02, 2012-13), μία για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και μία για το Γιουρόπα Λιγκ.

Το «τριφύλλι» δεν τρομάζει ασφαλώς από την κλήρωση και θα κυνηγήσει τις πιθανότητές του στη Λευκωσία για να βρεθεί στα πλέι οφ (σήμερα θα μάθει πιθανό αντίπαλο σε περίπτωση που προκριθεί). Κάτι που εκτός από την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στους ομίλους του θεσμού, θα κλειδώσει και την παρουσία σε αυτούς του Γιουρόπα Λιγκ.

Όσο για τον Ερυθρό Αστέρα, ορμώμενος από το ένδοξο παρελθόν του, που κορυφώθηκε με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 1990-91 και του Διηπειρωτικού Κυπέλλου του 1990, επέστρεψε δυναμικά στην κορυφή του σερβικού ποδοσφαίρου. Κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα την τελευταία εφταετία και χρειάστηκε περισσότερο χώρο στην πλούσια τροπαιοθήκη του (31 πρωταθλήματα και 24 κύπελλα Γιουγκοσλαβίας, Σερβίας-Μαυροβουνίου και Σερβίας).

Σημαντικό ρόλο στην αναγέννηση των ερυθρολεύκων διαδραμάτισε ο πρώην προπονητής της Ομόνοιας, Βλάνταν Μιλόγιεβιτς (την ανέλαβε μεσούσης της περιόδου 2015-16). Ο Σέρβος βρισκόταν στον πάγκο της σερβικής ομάδας έως τον περασμένο Φεβρουάριο και πέρα από τις κατακτήσεις τίτλων, την οδήγησε στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ (2017-18), ενώ ακολούθησαν δύο συμμετοχές στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τον διαδέχτηκε η παλιά δόξα των Ερυθρού Αστέρα, Λάτσιο και Μίλαν, Ντέγιαν Στάνκοβιτς, ο οποίος στα παρθενικά προπονητικά βήματά του πανηγύρισε προσφάτως την κατάκτηση του σερβικού πρωταθλήματος. Όσο για την τρέχουσα σεζόν, η ομάδα του Βελιγραδίου καλπάζει! Έδωσε οκτώ επίσημα ματς, έξι στο πρωτάθλημα και δύο στο Τσάμπιονς Λιγκ (Κόλετζ Γιουρόπα 5-0, Τίρανα 1-0), μετρώντας ισάριθμες νίκες. Πέτυχε 24 γκολ με τους Μπεν 6, Μίρκο Ίβανιτς 4, Αλεξάνταρ Κατάι 4 Μίλος Βούλιτς 2, Αντόνιο Φερνάντες «Τομανέ» 2, Βέλκο Νίκολιτς 2, Σρνταν Σπιριντόνοβιτς 2, Ζέλικο Γκάβριτς 1 και Νίκολα Κριστόβιτς 1.

Το καλοκαίρι απέκτησε τους Αλεξάνταρ Κατάι (ΛΑ Γκάλαξι), Σρένταν Σπιριντόνοβιτς (Πογκόν Στέτσιν), Γκελόρ Κανγκά (Σπάρτα Πράγας), Μίλος Ντέγκενεκ (Αλ Χιλάλ), ενώ ο Πορτογάλος επιθετικός Αντόνιο Φερνάντες «Τομανέ» συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στη Σιβασπόρ.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ:

Τερματοφύλακες: Μίλαν Μπόργιαν (Καναδάς), Ζόραν Πόποβιτς, Νίκολα Βασίλιεβιτς, Μάρκο Κόπιτς.

Αμυντικοί: Σρτζαν Μπάμπιτς, Μίλος Ντέγκενεκ (Αυστραλία), Στραχίνια Ερακόβιτς, Μίλαν Γκάγιτς, Νεμάνια Μιλούνοβιτς, Ράντοβαν Πάνκοφ, Μίλαν Ρόντιτς.

Μέσοι: Χοσέ Κάνιας (Ισπανία), Ματέο Γκαρθία (Αργεντινή), Ζέλικο Γκάβριτς, Μάρκο Γκόμπελιτς, Μίρκο Ίβανιτς (Μαυροβούνιο), Ντούσαν Γιοβάνοβιτς, Μπράνκο Γιόβιτσιτς, Γκελόρ Κανγκά (Γκάμπια ), Αλεξάνταρ Κατάι, Βέλκο Νίκολιτς, Νιέγκος Πέτροβιτς, Άντρια Ραντούλοβιτς, Σεκού Σανογκό (Ακτή Ελεφαντοστού), Βέλικο Σίμιτς, Μίλος Βούλιτς.

Επιθετικοί: Ρίτσμοντ Μποάκιε (Γκάνα), Νίκολα Κριστόβιτς (Μαυροβούνιο), Μπεν (Κομόρες), Μίλαν Πάβκοβ, Σρενταν Σπιριντόνοβιτς (Αυστρία), Ντέγιαν Βίντιτς, Αλέξα Βουκάνοβιτς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ