aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Δεν θέλει να χάσει το... τρένο για την Ευρώπη

Ομόνοια: Δεν θέλει να χάσει το… τρένο για την Ευρώπη

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Την πρώτη της νίκη στα πλέι οφ πανηγύρισε χθες βράδυ η Ομόνοια μέσα στο – σχεδόν – άδειο ΓΣΠ. Οι πράσινοι σε αυτούς τους δέκα αγώνες – φωτιά θα δώσουν τα… ρέστα τους για έξοδο στην Ευρώπη μέσω της 4ης θέσης ή αν τις το επιτρέψουν οι συνθήκες και από τις πιο πάνω θέσεις.

Το πρώτο 45λεπτο έμοιαζε… μονόλογος για την ομάδα του Ιωακείμ και με τον πολύ ορεξάτο Τζίμη η βραδιά φαινόταν ότι θα εξελιχθεί όπως την ήθελαν στο πράσινο οικοδόμημα. Ο Κύπριος επιθετικός, έδωσε ασίστ ακριβείας τον Ντάρμπισαϊρ με τον Άγγλο να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Σκόραρε, και μάλιστα με τακουνάκι. Το δεύτερο γκολ του «τριφυλλιού» ήταν από ατομική προσπάθεια του Χριστοφή, από αυτές τις κούρσες που λατρεύει να κάνει πριν στείλει την μπάλα στα δίκτυα του αντιπάλου. Αξιοσημείωτο επίσης από χθες είναι το γεγονός ότι η εστία της Ομόνοιας έμεινε ανέπαφη, ενώ ο Βύντρα όταν το σκορ ήταν 1-0 απέκρουσε στην γραμμή (70’) και έσωσε την ομάδα του από την ισοφάριση.

Η Ομόνοια φέτος είχε τα πάνω της, τα κάτω της και τώρα καλείται να δώσει ακόμα οκτώ τελικούς, όπως τους χαρακτήρισε ο Ιωακείμ στη συνέντευξη Τύπου, μαζεύοντας βαθμούς που θα την οδηγήσουν στα Ευρωπαϊκά σαλόνια. Από τις πρώτες δύο αγωνιστικές, την προηγούμενη εβδομάδα κόντρα στην ΑΕΚ (1-1) και ψες κόντρα στην Ανόρθωση (2-0), μάζεψε 4 από τους 6 διαθέσιμους βαθμούς. Η διακοπή το ερχόμενο Σαββατοκύριακο προσφέρεται για ξεκούραση, ανασύνταξη δυνάμεων και δουλειά ώστε να έρθουν κι’ άλλα τρίποντα. Η Ευρώπη εξάλλου είναι σημαντική και χίλιους λόγους και φαίνεται ότι άρχισαν να το αντιλαμβάνονται όλοι στους πράσινους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ