aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Δεν θα ‘χει πολλά «φύγε εσύ, έλα εσύ»

Ομόνοια: Δεν θα ‘χει πολλά «φύγε εσύ, έλα εσύ»

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Το «ράβε-ξήλωνε» ήταν μια κακή συνήθεια των προηγούμενων χρόνων για την Ομόνοια. Λανθασμένοι χειρισμοί και επιλογές έφερναν τα τελευταία τουλάχιστον έξι χρόνια που το «τριφύλλι» τερμάτιζε κάτω από την 3η θέση, στην πόρτα εξόδου του «Ηλίας Πούλλος» διψήφιο αριθμό παικτών και άλλοι τόσοι έρχονταν μετεγγραφή στην ομάδα με την ελπίδα για μια καλύτερη χρονιά. Αλλά μάταια.

Η απουσία βασικού κορμού και «φύγε εσύ, έλα εσύ» πλήγωνε την Ομόνοια ολοένα και βαθύτερα, όμως φαίνεται ξεκάθαρα πως φέτος είναι αλλιώς, με την πρόσληψη του Νεόφυτου Λάρκου ως Αθλητικός Διευθυντής, του Σίμου Ταραπουλούζη ως Υπεύθυνος Τμήματος Σκάουτινγκ και φυσικά του Χένινγκ Μπεργκ στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας.

Το στοίχημα της Ομάδας Προγραμματισμού, του προπονητή και κατ’ επέκταση της διοίκησης Σταύρου Παπασταύρου για τη δημιουργία ενός ικανοποιητικού αριθμού παικτών που να αποτελέσουν τον βασικό κορμό αν μη τι άλλο για την αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο, φαίνεται πως έχει κερδηθεί και οι «πράσινοι» θα πάνε στο παζάρι του καλοκαιριού για μονοψήφιο αριθμό μετεγγραφών. Κάτι που παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς και ο Χένινγκ Μπεργκ όταν, στη διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησε μέσω της σελίδας του συλλόγου στο Facebook, κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις οπαδών σε ό,τι αφορά στα θέματα προγραμματισμού ενόψει της νέας σεζόν. Από τις τοποθετήσεις του Νορβηγού προπονητή φάνηκε ξεκάθαρα πως ο στόχος όλων στην Ομόνοια δεν είναι να χτιστεί η ομάδα από την αρχή αλλά να διατηρηθεί σε μεγάλο βαθμό ο φετινός βασικός κορμός.

«Θα πρέπει να συζητήσουμε και με τις ομάδες τους και αν δεν μείνουν θα πρέπει να βρούμε τις λύσεις. Μας αρέσουν όλοι και τους θέλουμε και θα προσπαθήσουμε να τους κρατήσουμε», ήταν η τοποθέτησή του σε ερώτηση για τους παίκτες που αγωνίζονται φέτος στους «πράσινους» με τη μορφή δανεισμού από άλλες ομάδες αλλά και γι’ αυτούς που ολοκληρώνονται τα συμβόλαια. Ενώ, σε ό,τι αφορά στο θέμα ενίσχυσης με παίκτη στον χώρο του κέντρου, απάντησε πως «έχουμε αρκετούς και δεν χρειαζόμαστε περισσότερους. Υπάρχει ανταγωνισμός και βάθος στη θέση αυτή».

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη Ηλία Χαραλάμπους: «Συμφώνησα με Ανόρθωση, αλλά έφυγαν όλοι!»

Πάντως, ο Νορβηγός τεχνικός επιβεβαίωσε πως υπάρχει ένα πλάνο για το πόσους ποδοσφαιριστές χρειάζεται η ομάδα το καλοκαίρι, ωστόσο ξεκαθάρισε πως πρώτα «θα πρέπει να περιμένουμε να περάσει ο χρόνος για να δούμε πιο αναλυτικά το θέμα». Τα πάντα σαφώς και μπορούν να αλλάξουν όταν κι εφόσον ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα, ενώ κανένας δεν γνωρίζει και τις πιθανές… παρενέργειες που θα αφήσει στην Ομόνοια (όπως και σε όλες τις ομάδες του κυπριακού ποδοσφαίρου) ο κορωνοϊός.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Ο Παπασταύρου δεν είναι εκεί μόνο για τα λεφτά

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ