aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Δεν πρέπει να ξενίζει η τοποθέτηση του Ολίβα

Ομόνοια: Δεν πρέπει να ξενίζει η τοποθέτηση του Ολίβα

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Είναι μια ομάδα η Ομόνοια που «χτίστηκε» από το μηδέν, με πολλά νέα πρόσωπα, και η πρόθεση του Χουάν Κάρλος Ολίβα είναι να της δώσει ταυτότητα. Γι’ αυτό και δεν θα πρέπει να ξενίζει η τοποθέτησή του ότι, «δεν αλλάζουμε τη φιλοσοφία μας, ούτε την τακτική μας, ούτε τον τρόπο που αγωνιζόμαστε», αναφερόμενος στα ντέρμπι που ακολουθούν. Σαφώς και η προσέγγιση σε τέτοια ματς είναι διαφορετική, σε σχέση με αυτά που προηγήθηκαν τις πρώτες δύο αγωνιστικές. Ωστόσο, με τα όσα ανέφερε, θεωρεί πως με τους ίδιους ποδοσφαιριστές μπορεί να προσαρμόσει αναλόγως το πλάνο του. Γι’ αυτό και δεν φαντάζει απίθανο να μην προβεί σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα, παρόλο που μια άντε δυο το πολύ θέσεις «παίζονται» για την ώρα.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού», που στο ματς με το Παραλίμνι παρουσίασε την ομάδα του με μόλις μια αλλαγή σε σχέση με την πρεμιέρα και αυτή ήταν υποχρεωτική, δείχνει πρόθεση να στηριχθεί τουλάχιστον στο ξεκίνημα σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, ώστε η ομάδα του να αποκτήσει και ομοιογένεια. Σταδιακά, όμως, όταν θα είναι πλήρως έτοιμοι κάποιοι ποδοσφαιριστές που προορίζονται για βασικοί, όπως οι Αλμπίν, Γκαφούρ, Χριστοφή, θα προβεί σε διαφοροποιήσεις καταλήγοντας στον βασικό κορμό. Το ευχάριστο γι’ αυτόν είναι ότι έχει αξιόλογες επιλογές και… κάνει παιχνίδι.

Διαβάστε επίσης: Από το «βλάκες» του Φοίβου, στην ολομέτωπη επίθεση Κίρζη

Αφομοιώνοντας το παιχνίδι ο ένας του άλλου, αφού παίζουν σταθερά μαζί τουλάχιστον οι πλείστοι ποδοσφαιριστές, είναι λογικό αυτό να επιδράσει θετικά στην ομάδα, ως σύνολο. Να μπορέσει η Ομόνοια να βγάλει αυτοματισμούς και να αυξήσει τα καλά διαστήματά της. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει και ο Ολίβα να περάσει μια και καλή τη φιλοσοφία του όσον αφορά στον τρόπο παιχνιδιού και η Ομόνοια να έχει τη δική της ταυτότητα. Ήδη, κάποια στοιχεία στο παιχνίδι της «φωνάζουν», όπως είναι η κατοχή, οι σίγουρες μεταβιβάσεις, η υπομονή.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Bρίσκει τον… εφιάλτη της

Σ’ ένα ντέρμπι, όπως είναι αυτό της Δευτέρας με την ΑΕΚ, σαφώς και θα πρέπει να προσθέσει κι άλλα αναγκαία για να μπορέσει να αντεπεξέλθει. Μέσα από το προσεχές ματς, η Ομόνοια θα θελήσει να στείλει το μήνυμα ότι επιστρέφει, όποιο κι αν θα είναι το αποτέλεσμα. Να «φωνάξει» ότι έχει τη νοοτροπία και τον χαρακτήρα να πρωταγωνιστήσει, να κοιτάξει στα μάτια τον οποιονδήποτε αντίπαλο και με αυτοπεποίθηση να κυνηγήσει μέχρι τέλους τον στόχο της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ