aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Δεν περιλαμβάνει λεωφόρους η ευρωπαϊκή επιστροφή της

Ομόνοια: Δεν περιλαμβάνει λεωφόρους η ευρωπαϊκή επιστροφή της

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Τελικά δεν περιλαμβάνει λεωφόρους η επιστροφή της Ομόνοιας στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Μάλλον «κακοτοπιές» θα τις χαρακτήριζε ο ανεξάρτητος παρατηρητής. Από το Γερεβάν, τελικά, όπου θα διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας του 1ου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο την Αραράτ/Αρμενία, η επόμενη στροφή περιλαμβάνει, μάλλον, ταξίδι στη Βαρσοβία.

Αν οι τριφυλλοφόροι ξεπεράσουν το εμπόδιο των Αρμενίων, στον 2ο προκριματικό κληρώθηκαν να αντιμετωπίσουν τη νικήτρια του ζευγαριού Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) – Ντρίτα (Κόσοβο) ή Λίνφιλντ (Β. Ιρλανδίας). Στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να βάζεις ποτέ το χέρι στη φωτιά, αλλά η λογική, η θεωρία και το ισοζύγιο δυνάμεων λένε ότι η Λέγκια έχει το πάνω χέρι για να βγει νικήτρια από την αναμέτρηση είτε αντιμετωπίσει την Ντρίτα είτε τη Λίνφιλντ.

Οι πράσινοι, βέβαια, στην παρούσα φάση, έχουν το μυαλό τους στον 1ο προκριματικό. Παρά το γεγονός ότι η Αρμενία θεωρείται χώρια «υψηλού κινδύνου» στην πανδημία του κορωνοϊού, με πάνω από 200 θετικά κρούσματα καθημερινά το τελευταίο δεκαήμερο, όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία άναψε το πράσινο φως για τη διεξαγωγή της αναμέτρησης στο Γερεβάν! Ενδεχομένως να μέτρησε το γεγονός ότι χθες άνοιξαν τα αεροδρόμια στη χώρα, ενώ τα θετικά κρούσματα μειώθηκαν σε 23!

Το «HFA Academy Stadium», όπου προγραμματίζεται να γίνει ο αγώνας στο Γερεβάν, είναι ένα προπονητικό κέντρο με πολλά γήπεδα και ο αγωνιστικός χώρος οριοθετείται με διαφημιστικές πινακίδες. Εξέδρα υπάρχει μόνο στη μία πλευρά του γηπέδου, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει, αφού το ματς, αν γίνει εκεί, θα είναι κεκλεισμένων των θυρών. Προ κορωνοϊού, τέτοια γήπεδα δεν έπαιρναν έγκριση για διεξαγωγή ευρωπαϊκών αγώνων…

Η κακοτυχία της Ομόνοιας ήταν μεγάλη, αφού κληρώθηκε να δώσει εκτός έδρας και τον δεύτερο αγώνα της στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ούτε στη Βαρσοβία (που είναι η πιθανότερη αντίπαλος) θα υπάρχουν θεατές, αλλά ο βαθμός δυσκολίας είναι σίγουρα υψηλότερος. Οι πολωνικές ομάδες δεν τα πάνε καλά στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, κατρακύλησαν πολλές θέσεις στην κατάταξη (για το 2021 είναι στην 32η θέση!), αλλά η Λέγκια είναι παραδοσιακά ισχυρή στη χώρα με πολλούς τίτλους. Ο Χένινγκ Μπεργκ ξέρει πολύ καλά την ιστορία της, αφού διετέλεσε προπονητής της, τη σεζόν 2014-15, με την οποία κατέκτησε και πρωτάθλημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ