aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Δεν κουνιέται φύλλο από επιλογή!

Ομόνοια: Δεν κουνιέται φύλλο από επιλογή!

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Την πιο ήρεμη μετεγγραφική περίοδο των τελευταίων πολλών χρόνων διανύει η Ομόνοια. Οι πράσινοι κινήθηκαν νωρίς και έφεραν έγκαιρα στην Κύπρο τον Μάρκο Τσέποβιτς εκπληρώνοντας την επιθυμία του Χένινγκ Μπεργκ, ο οποίος κατέληξε στην επιλογή του Σέρβου επιθετικού με τον οποίο συνεργάστηκε στη Βίντεοτον.

Η απόκτηση επιθετικού ήταν η προτεραιότητα της ομάδας προγραμματισμού του «τριφυλλιού» και ο Νορβηγός προπονητής έχει στη διάθεσή του τον Τσέποβιτς σχεδόν από την αρχή του Ιανουαρίου. Με την προσθήκη Τσέποβιτς το μετεγγραφικό ρεπορτάζ των πρασίνων σίγησε για τα καλά. Δεν δεν κουνιέται φύλλο και μάλιστα από επιλογή. Ούτε εξαιτίας έλλειψης χρημάτων, ούτε εξαιτίας άλλου παράγοντα. Και το παράδοξο είναι πως κανείς οπαδός της Ομόνοιας δεν νοιάζεται γι’ αυτό!

Το «τριφύλλι» βαδίζει από επιτυχία σε επιτυχία κερδίζοντας τέσσερα ντέρμπι στα τελευταία πέντε παιχνίδια. Τριάρες σε ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση, ΑΕΚ και ανατροπή επί του Απόλλωνα. Η Ομόνοια από την αρχή της σεζόν στερήθηκε σημαντικά γρανάζια της μηχανής, όμως αντεπεξήλθε και αυτό αποτελεί απόδειξη ότι δεν στηρίζεται σε μονάδες αλλά στο σύνολο.

Κατά καιρούς έλειψαν για διάφορους λόγους οι Γκόμεθ, Τιάγκο, Παπουλής, Μποτεάκ, Λούφτνερ, Ντούρις και Φαμπιάνο, όμως βρέθηκαν οι λύσεις και η Ομόνοια παραμένει σε τροχιά επίτευξης όλων της των στόχων. Το ρόστερ δείχνει γεμάτο ποσοτικά και ικανό ποιοτικά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος σε μία σεζόν που ήδη επιτεύχθηκε η ιστορική πρώτη πρόκριση σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης και μπήκε τέλος στο στοιχειωμένο ρεκόρ αρνητικών αποτελεσμάτων με τον ΑΠΟΕΛ.

Επομένως, ανησυχία και αγωνία για μετεγγραφική ενίσχυση δεν προκύπτει. Στο «Ηλίας Πούλλος» κοιτάζουν- χωρίς άγχος και πίεση- στην αγορά για απόκτηση νεαρού τερματοφύλακα, ο οποίος θα πλαισιώσει τους Φαμπιάνο και Παναγή μετά το σοβαρό τραυματισμό του Κυριακίδη. Το ενδεχόμενο περαιτέρω προσθήκης μοιάζει αυτή την στιγμή απομακρυσμένο, όμως σε μία μετεγγραφική περίοδο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει οτιδήποτε. Υπάρχουν ανοικτές «κεραίες» και ετοιμότητα σε περίπτωση που διαφοροποιηθεί το σκηνικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ