aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Δεν ήταν η πρώτη φορά, αλλά η έβδομη

Ομόνοια: Δεν ήταν η πρώτη φορά, αλλά η έβδομη

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Στο πρόσφατο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα, η Ομόνοια απώλεσε άλλους δύο βαθμούς στο ΓΣΠ. Δεν ήταν η πρώτη φορά αλλά η έβδομη από τους 13 συνολικά αγώνες που έδωσε στο «σπίτι» της. Ο απολογισμός των πρασίνων στο ΓΣΠ είναι αρνητικός αφού πανηγύρισαν τη νίκη μόλις έξι φορές, δέχθηκαν την ήττα σε τέσσερα ματς και έμειναν στην ισοπαλία σε άλλα τρία. Από τους 39 βαθμούς που διεκδίκησε η Ομόνοια, κατέκτησε μόλις τους 21, δηλαδή ποσοστό 53,8%.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Το ίδιο έργο με την Primetel και τη Cyta στη… γωνιά

Κάτι παραπάνω δηλαδή από τους μισούς. Από τη στιγμή που η Ομόνοια έχει τέτοιον απολογισμό στο ΓΣΠ που έπαψε έδρα να θυμίζει, είναι λογικό να βρίσκεται στην έκτη θέση της βαθμολογίας και 21 βαθμούς μακριά από την κορυφή. Οι πράσινοι είχαν απώλεια βαθμών σε παιγνίδια που είχαν τον τίτλο του φαβορί, όπως με την Πάφος FC (2-4), τη Δόξα (2-2), ακόμη και τη Νέα Σαλαμίνα, στο πρόσφατο μεταξύ τους παιχνίδι (0-0). Έχασαν από τον ΑΠΟΕΛ δύο φορές (0-2, 1-2), τον Απόλλωνα (0-2), ενώ έμειναν στην ισοπαλία με την Ανόρθωση (1-1). Από τις ομάδες της εξάδας, νίκησαν ΑΕΚ (1-0), ΑΕΛ (2-0) και Νέα Σαλαμίνα (3-1). Επίσης, οι νίκες επί των Αλκής, Παραλιμνίου και Ερμή, ήταν στενές, δείγμα της φετινής αδυναμίας που παρουσιάζει η ομάδα.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Στα πόδια της να το κάνει για πρώτη φορά

Η μειωμένη προσέλευση κόσμου (κάτι που ισχύει για όλες τις ομάδες), σε συνδυασμό με το κακό αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσίασε στα πλείστα παιχνίδια της η Ομόνοια, είχε ως αποτέλεσμα να έχει πενιχρή συγκομιδή βαθμών (και) στο ΓΣΠ. Γιατί, για μια ομάδα της εμβέλειας της Ομόνοιας, οι απώλεια 18 βαθμών στην έδρα της, είναι πολύ μεγάλη.

Ακολουθεί σχετικός πίνακας για τον φετινό απολογισμό της Ομόνοιας στο ΓΣΠ

Αλκή 1-0
ΑΠΟΕΛ 0-2, 1-2
Παραλίμνι 1-0
Απόλλων 0-2
Πάφος FC 2-4
Ερμής 2-1
Ανόρθωση 1-1
ΑΕΚ 1-0
Νέα Σαλαμίνα 3-1, 0-0
Δόξα 2-2
ΑΕΛ 2-0

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ