aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Δεν είναι η πρώτη φορά που την πάτησε

Ομόνοια: Δεν είναι η πρώτη φορά που την πάτησε

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Τεράστια ευκαιρία να βρεθεί μόνη στην ο κορυφή της βαθμολογίας μετά από 19 αγώνες πρωταθλήματος, χάθηκε για την Ομόνοια το απόγευμα της Κυριακής. Η ήττα από τον Εθνικό, που ήταν η πρώτη στο ΓΣΠ, ήταν πέρα για πέρα απρόσμενη. Με τη δυναμική που κουβαλούσε η Ομόνοια και την προοπτική της παρουσίας της στην κορυφή αλλά και τη βαθμολογική θέση του αντιπάλου της και τη διαφορά δυναμικότητας, ούτε και ο πιο απαισιόδοξος οπαδός της δεν πίστευε ότι θα ηττηθεί στην έδρα της από τον προτελευταίο Εθνικό. Κι όμως, η Ομόνοια έκανε ό,τι μπορούσε από το χέρι της για να απολέσει τρεις σημαντικούς βαθμούς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα του Μπεργκ μετρά χαμένους βαθμούς απέναντι σε ασθενέστερους αντιπάλους. Έφθασε τους 10 βαθμούς και αυτό που εύχονται στην Ομόνοια είναι να μην τους ψάχνουν στο τέλος. Ναι μεν χάνουν και οι υπόλοιποι αλλά οι πράσινοι αυτό που βλέπουν είναι τα του οίκου τους. Θα μπορούσαν σήμερα να είναι σε πλεονεκτικότερη θέση, τουλάχιστον στην κορυφή με μια σχετική διαφορά από τους συνδιεκδικητές τους.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση… Το «τριφύλλι» έχασε πέντε βαθμούς από την Πάφο, ήττα εκτός έδρας (1-2) και ισοπαλία στο ΓΣΠ (0-0). Τρεις από τον Εθνικό προχθές (1-2) και δύο από τον Ολυμπιακό (1-1). Οι επτά από τους δέκα χαμένους βαθμούς ήταν στο ΓΣΠ, απέναντι σε μικρότερους αντιπάλους. Σε αντίθεση με τα ντέρμπι, που η Ομόνοια τα πάει περίφημα.

Διαβάστε επίσης: Μπεργκ: «Οι παίκτες της Ομόνοιας τα γνωρίζουν πολύ καλά…»

Το γεγονός αυτό, είναι ένα θέμα που ναι μεν απασχόλησε την τεχνική ηγεσία και προηγουμένως αλλά φαίνεται να μην βρίσκει σε αρκετές περιπτώσεις το αντίδοτο. Σε όλες τις πιο πάνω περιπτώσεις, ο αντίπαλος πίεσε ψηλά, είχε καλές επιστροφές και έκλεινε τους χώρους, μη επιτρέποντας στην Ομόνοια να κάνει το παιχνίδι της. Την ίδια ώρα, δεν υπήρχε το αντίδοτο. Ο τρόπος με τον οποίο θα ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Σούταρε, αγόρι μου…

Επίσης, η Ομόνοια δεν έχει το εύκολο γκολ και στηρίζεται περισσότερο στον Ντέρμπισαϊρ, που μέσα στο 2020 είναι ο μοναδικός σκόρερ στο πρωτάθλημα, την κυρίευσε το άγχος και το πλήρωσε. Η μπάλα είναι στον Μπεργκ και τους ποδοσφαιριστές της, με τον κόσμο της να αναμένει ότι θα βρουν τη λύση αφού έπαθαν σε τέσσερις περιπτώσεις αλλά ακόμη δεν έμαθαν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ