aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Δεν είναι η εξαίρεση, είναι ο κανόνας!

Ομόνοια: Δεν είναι η εξαίρεση, είναι ο κανόνας!

Είτε το παραδέχεται είτε όχι ο Χένινγκ Μπεργκ η Ομόνοια εμφανίζει τρανταχτές αδυναμίες. Ιδίως ανασταλτικά το «τριφύλλι» μπάζει από παντού. Η τεσσάρα από την Καραμπάχ (1-4) στο ΓΣΠ για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ αποτελεί άλλη μια απόδειξη. Και το χειρότερο για τους πρωταθλητές είναι πως δεν πρόκειται για μια κακιά παρένθεση, αλλά τον κανόνα και τη συνέχεια προβληματικών εμφανίσεων από την αρχή της σεζόν.

Με εξαίρεση το παιχνίδι με την Αντβέρπ στο ΓΣΠ η Ομόνοια δεν κατάφερε να πείσει με την απόδοσή της, έχει τεράστιες διακυμάνσεις μέσα στους αγώνες της και δείχνει να δυσκολεύεται να διατηρηθεί σε ψηλό ρυθμό απόδοσης για μεγάλο διάστημα.

Πέρυσι με πολύ πιο ισχυρούς αντιπάλους στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ η Ομόνοια δεν ήταν τόσο ευάλωτη αμυντικά. Ακόμα και στην ήττα με 4-0 από την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία οι πράσινοι ήταν πολύ πιο ανταγωνιστικοί και σπανίως εμφάνιζαν τάσεις κατάρρευσης, όπως έγινε στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Καραμπάχ το βράδυ της Πέμπτης στο ΓΣΠ. Ούτε λίγο πολύ οι Αζέροι κατέγραψαν 21 (!) τελικές προσπάθειες, έναντι μόλις τεσσάρων (τρεις στον στόχο) της Ομόνοιας.

Ακολουθούν οι διπλές αναμετρήσεις με την Βασιλεία (πρώτα στην Ελβετία στις 21 Οκτωβρίου) και πλέον οι πιθανότητες της Ομόνοιας για διάκριση στον όγδοο όμιλο μειώθηκαν αισθητά. Ο Χένινγκ Μπεργκ ναι μεν υποστήριξε πριν τον αγώνα με τους Αζέρους ότι διαθέτει καλύτερο ρόστερ απ’ ότι πέρυσι, όμως μέχρι στιγμής η εικόνα της ομάδας του δεν τον δικαιώνει.

Πέραν των όλων άλλων οι πράσινοι έχασαν με τραυματισμό (και) τον Μπασιρού και νοουμένου πως δεν υπολογίζεται για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό ο τιμωρημένος Γκόμεθ και ο τραυματίας Ντίσκερουντ οι διαθέσιμες επιλογές για τη μεσαία γραμμή έχουν μειωθεί κατά πολύ.

Η βαθμολογία στον 8ο όμιλο

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ