aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Δεν μπορεί, τέλος

Ομόνοια: Δεν μπορεί, τέλος

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Οι αριθμοί προκαλούν θλίψη. Η εικόνα της δεν λέει να αλλάξει, παρά την έλευση νέου προπονητή και όλο και απομακρύνεται για τα καλά από τον στόχο της. Η Ομόνοια φωνάζει πως δεν μπορεί, προκαλώντας θυμό αλλά και απογοήτευση στον κόσμο της, που βλέπει άλλη μια σεζόν να μην εξελίσσεται όπως προσδοκούσε. Είναι 12 βαθμούς μακριά από την κορυφή, ενώ μετά τη χθεσινή νίκη της Δόξας οπισθοχώρησε εκ νέου στην 8η θέση. Από τους 33 βαθμούς που διεκδίκησε στον α’ γύρο (11Χ3) συγκέντρωσε μόλις 13 (4 νίκες, 1 ισοπαλία, 6 ήττες). Τραγικός αριθμός. Πέτυχε 10 γκολ και δέχθηκε 15. Και το χειρότερο είναι ότι δεν πείθει πως μπορεί να μπει στον σωστό δρόμο παρά την προσπάθεια που καταβάλλει ο νέος τεχνικός, ο οποίος έχει κι αυτός τη δική του ευθύνη για την προχθεσινή ήττα.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Οι αριθμοί δεν λένε απλώς την αλήθεια, τη «ξεγυμνώνουν»

Είναι ξεκάθαρο πως η Ομόνοια για άλλη μια σεζόν θα τρέχει και δεν θα προλαβαίνει. Έχει μείνει μακριά, οι δυνατότητές της δεν είναι μεγάλες γιατί οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι δεν είναι για μεγάλη ομάδα. Κανείς δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει. Ούτε ένας! Ουσιαστικά η Ομόνοια πληρώνει για άλλη μια σεζόν τον κάκιστο σχεδιασμό που έγινε το καλοκαίρι, με την ευθύνη να βαραίνει αυτόν που εμπιστεύθηκε τον Άνχελ Γκόμεθ, που «εγκλιμάτισε» με τις επιλογές του και ακόμη είναι στη θέση του.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Για την εξάδα μπορεί, για την Ευρώπη όμως;

Ήλθε ο Αναστασίου και η Ομόνοια κέρδισε Ερμή και Δόξα με το ζόρι. Ωστόσο, οι δυο σερί επιτυχίες έστειλαν ένα μήνυμα ελπίδας ότι μπορεί κάτι να αλλάξει. Καπάκι, όμως, ήλθαν τα ντέρμπι με Ανόρθωση και ΑΕΛ. Και να σου η επιβεβαίωση ότι οι δυνατότητές της είναι περιορισμένες. Μάζεψε μόλις ένα βαθμό. Έδωσε συνέχεια στην αρνητική παράδοση που τη φέρει να μην κερδίζει ντέρμπι. Είναι κι αυτό ένα στοιχείο που φανερώνει πως με τις αποφάσεις τους κάποιοι έχουν μικρύνει την Ομόνοια και αυτό είναι το πιο τραγικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ