aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Δεν μπορεί να είναι τυχαίο…

Ομόνοια: Δεν μπορεί να είναι τυχαίο…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Κερδισμένη της 9ης αγωνιστικής από τις ομάδες που είναι στα ψηλά, ήταν η Ομόνοια. Μάλιστα, οι πράσινοι έβγαλαν νικηφόρα ένα ντέρμπι και έπιασαν κορυφή! Σημαντικό επίτευγμα για τους πράσινους, κι ας υπάρχει μακρύς δρόμος μέχρι το τέλος της σεζόν και για επίτευξη του στόχου τους. Ωστόσο, το δείγμα είναι αρκετό και ενδεικτικό για το αγωνιστικό προφίλ της φετινής Ομόνοιας.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Περί των (μη) αλλαγών του Μπεργκ ο λόγος

Η συγκομιδή βαθμών θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη. Η ζημιά έγινε στα ματς με την Πάφος FC και τον Ολυμπιακό. Ακόμη κι έτσι όμως, η Ομόνοια είναι ψηλά και δείχνει ικανή να κυνηγήσει τον στόχο της μέχρι τέλους, με καλές πιθανότητες. Τίποτα δεν μπορεί να είναι τυχαίο και η παρουσία της ομάδας του Μπεργκ στα ψηλά λέει πολλά για τις δυνατότητές της κι ας μην έχει ακόμη βρει σταθερότητα στην απόδοσή της, τόσο σ’ ένα 90λεπτο όσο και από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Τα ντέρμπι, το μηδέν και ο… μικρός

Οι προσδοκίες του κόσμου της Ομόνοιας, όσον αφορά στο ποδόσφαιρο που θέλει να βλέπει την ομάδα του να αποδίδει, είναι μεγαλύτερες. Όμως, από την άλλη, δεν μπορεί να μην είναι ικανοποιημένος από την παρουσία της ομάδας στην κορυφή. Οι δυνατότητες υπάρχουν, η ποιότητα σε ατομικό επίπεδο είναι εμφανής, οπόταν υπάρχουν πολλά περιθώρια για να παίξει η Ομόνοια καλύτερο ποδόσφαιρο, τέτοιο που να κερδίσει μια και καλή τους οπαδούς της. Με τα όσα έχει περάσει η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια, αυτό που μετρά είναι το αποτέλεσμα τουλάχιστον σ’ αυτό το ξεκίνημα. Γιατί πρόκειται για μια νέα ομάδα, που ο χρόνος δουλεύει υπέρ της και από τη στιγμή που υπάρχει η ποιότητα, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι σε βάθος χρόνου θα είναι σε θέση να δείξει καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο.

Ο Χένινγκ Μπεργκ έχει περάσει τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα κι ας δέχεται κριτική για την εικόνα της, αλλά και τη διαχείριση των αγώνων. Ποια είναι αυτή; Να έχει τον τρόπο να παίρνει το αποτέλεσμα κι ας μην εντυπωσιάζει με το παιχνίδι της. Κυνηγά το αποτέλεσμα, έστω και με… μισό μηδέν. Άλλωστε, στο τέλος της σεζόν κανείς δεν θα θυμάται εάν έπαιξε καλά και σε πόσα παιχνίδια, αλλά εάν η Ομόνοια πέτυχε τους στόχους της. Το μηδέν παθητικό σε πέντε ματς, μάλιστα τα τρία ήταν ντέρμπι, είναι χαρακτηριστικό του πώς σκέφτεται ο προπονητής του «τριφυλλιού» και το έχει περάσει στους ποδοσφαιριστές του.

Στην πορεία, εάν η Ομόνοια καταφέρει να συνδυάσει τα θετικά αποτελέσματα με καλό ποδόσφαιρο και κυρίως πιο «γεμάτα» σε απόδοση παιχνίδια, θα ανέβει ακόμη περισσότερο στα μάτια των οπαδών της. Όταν το πετύχει και αυτό, τότε οι πιθανότητες επιτυχίας στο τέλος της περιόδου θα αυξηθούν κατακόρυφα. Για την ώρα, αυτό που μετρά και έχει σημασία είναι η παρουσία της στα ψηλά, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για κάτι καλό. Ποιο θα είναι αυτό στο τέλος, θα το δείξει ο χρόνος…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ