aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Δεκαέξι κι απόψε έμειναν

Ομόνοια: Δεκαέξι κι απόψε έμειναν

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Πότε τελειώνει μια σεζόν, πότε αρχίζει η προετοιμασία για την επόμενη! Ενώ ακόμα ο κόσμος της Ομόνοιας δεν έχει συνέλθει από το μεθύσι των πανηγυρισμών της κατάκτησης του τίτλου, σε 16 ημέρες κι απόψε θα αρχίσει η προετοιμασία των πρωταθλητών για την αγωνιστική περίοδο 2021-22. Οι ποδοσφαιριστές έχουν να ξεκουραστούν έως τις 10 Ιουνίου, ημέρα που ορίστηκε ως αφετηρία των προπονήσεων για τους τριφυλλοφόρους.

Θα έχουν λοιπόν ένα μήνα και τρεις ημέρες έως το πρώτο επίσημο ματς, που θα είναι για το Σούπερ Καπ απέναντι στην Ανόρθωση (13/7), ενώ εφτά ή οκτώ ημέρες αργότερα θα γίνει το πρώτο ματς για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η καινοτομία με τον ορισμό του παιχνιδιού της πρωταθλήτριας και της κυπελλούχου πριν από το πρώτο ευρωπαϊκό ματς μπορεί να αποδειχτεί πολύ βοηθητική για τον Χένινγκ Μπεργκ. Διότι δίνει τη δυνατότητα στους πράσινους για δυνατό παιχνίδι προτού ριχτούν στην ευρωπαϊκή μάχη.

Στο διάστημα που μεσολαβεί, όμως, μεταξύ της έναρξης της προετοιμασίας και των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων, περιμένει τους πράσινους πολλή δουλειά. Στο πλάνο είναι να γίνει το αρχικό στάδιο προετοιμασίας επί κυπριακού εδάφους (με τη μετάβαση της αποστολής σε θερινό προπονητικό κέντρο) και, αν καταστεί εφικτό με τις συνθήκες που θα επικρατούν λόγω COVID-19, να διεξαχθεί το βασικό σκέλος στο εξωτερικό.

Πάντως, προτού περάσει εβδομάδα από την πρώτη προπόνηση, η Ομόνοια θα γνωρίζει αντίπαλο ή πιθανή αντίπαλο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό καθώς στις 15 και στις 16 Ιουνίου είναι ορισμένη η κλήρωση των δύο πρώτων γύρων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι πράσινοι θα βρίσκονται στους αδύνατους του 2ου γύρου και θα ξέρουν είτε από ποιο ζευγάρι της προηγούμενης φάσης θα προκύψει η αντίπαλός τους είτε αν θα αγωνιστούν με κάποια από τις ομάδες που βρίσκονται ήδη στους δυνατούς (Σλάβια Πράγας, Γιανγκ Μπόις, Oλυμπιακός Π., Ερυθρός Αστέρας). Σε περίπτωση που θα περιμένουν να προκύψει νικήτρια από ζευγάρι, θα έχουν την ευχέρεια κατασκοπείας στις ρεβάνς του 1ου προκριματικού γύρου, που θα διεξαχθεί στις ημερομηνίες 6-7 και 13-14 Ιουλίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ