aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Δείγμα του βάθους στον «άσο»

Ομόνοια: Δείγμα του βάθους στον «άσο»

Η θέση του τερματοφύλακα θεωρείται ως νευραλγική για μια ομάδα, αφού ένα λάθος του τελευταίου της παίκτη ίσως είναι καθοριστικό, ώστε να δεχθεί γκολ. Γι’ αυτό και οι ομάδες που θέλουν να πετύχουν, θα πρέπει να έχουν την καλύτερη δυνατή επιλογή κάτω από τα δοκάρια της εστίας τους.

Η Ομόνοια ευτύχησε να πετύχει την επιλογή του Φαμπιάνο, που είναι εκ των σπουδαιότερων, ίσως και ο κορυφαίος τερματοφύλακας που πέρασε από το κυπριακό ποδόσφαιρο. Στυλοβάτης των επιτυχιών της τα τελευταία χρόνια, αφού με τις σπουδαίες αποκρούσεις του χάρισε προκρίσεις, βαθμούς, επιτυχίες.

Στη σκιά του Βραζιλιάνου, βρίσκονται άλλοι δύο τερματοφύλακες, που μπορεί να είναι αναπληρωματικοί στην Ομόνοια, αλλά στις Εθνικές τους ομάδες ήταν βασικοί στα πρόσφατα παιχνίδια. Ο Παναγή αγωνίστηκε και στα δύο ματς της Κύπρου, το περασμένο Σάββατο με την Ελλάδα και προχθές με το Κόσοβο.

Ο Ουζόχο ήταν κάτω από τα δοκάρια στο προχθεσινό φιλικό της Νιγηρίας με την Αλγερία. Τι δείχνει αυτό; Το βάθος που υπάρχει στην Ομόνοια στον «άσο». Είναι πολύ δυνατό «όπλο» να υπάρχουν πίσω από τον Φαμπιάνο δύο ικανοί τερματοφύλακες και έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να υπερασπιστούν με επιτυχία την εστία της.

Ποιος θα αγωνιστεί στο ματς του Σαββάτου απέναντι στη Δόξα; Μάλλον εύκολο να απαντηθεί. Από τη στιγμή που ο Φαμπιάνο δηλώνει έτοιμος, πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παρουσία του κάτω από τα δοκάρια. Θα επιστρέψει ο Βραζιλιάνος αφού στο προηγούμενο ματς αγωνίστηκε ο Παναγή και μάλιστα διατήρησε το μηδέν παθητικό.

Αυτό έγινε για πρώτη φορά στη σεζόν σε αγώνα πρωταθλήματος. Όσο για το συμβόλαιό του που τελειώνει τέλος της τρέχουσας περιόδου, θα απασχολήσει τη διοίκηση των πρασίνων στην ώρα του, με τον διεθνή κίπερ να αξιολογείται συνεχώς και όχι εάν έκανε ένα καλό ή κακό παιχνίδι.

Οι πράσινοι, μετά και την επάνοδο των διεθνών, φουλάρουν για το ματς με τη Δόξα. Πέραν του Φαμπιάνο επανέρχεται και ο Κασάμα. Θα απουσιάσει ο Γιούστε και πιθανότατα ο Κούσουλος. Ο Λένον ετοιμάζει την ομάδα του, με στόχο να παρουσιαστεί έτοιμη και ικανή να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ