aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Χτίσιμο σερί παρά το «βουνό»

Ομόνοια: Χτίσιμο σερί παρά το «βουνό»

Νίκη με την καλύτερή της εμφάνιση στο τρέχον πρωτάθλημα πήρε η Ομόνοια στο προχθεσινό ματς με τον Εθνικό στο Δασάκι (2-0). Γεγονός που επανέφερε τα χαμόγελα στο «Ηλίας Πούλλος» και στις τάξεις των οπαδών της. Βεβαίως, το ζητούμενο είναι δοθεί και συνέχεια, με τους πράσινους να στοχεύουν πλέον στο πρώτο νικηφόρο σερί τους.

Το θέμα, όμως, είναι ότι ακολουθεί πρόγραμμα-βουνό έως το τέλος του 2021 και ο Χένινγκ Μπεργκ θα χρειαστεί να διαχειριστεί άψογα το έμψυχο δυναμικό, ώστε να ανταπεξέλθει των απαιτήσεων. Διότι μετά το τρίποντο στην έδρα του ουραγού της βαθμολογίας ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει αισθητά.

Αρχικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια τριάδα αγώνων σε διάστημα οκτώ ημερών. Πρώτα με αντίπαλο τον δυνατό και φιλόδοξο Άρη στο ΓΣΠ (21/11), έπειτα με την Καραμπάχ στο «Τοφίκ Μπαχράμοφ» (25/11) και ακολούθως με τον ΑΠΟΕΛ (29/11).

Τα δύσκολα, όμως, δεν σταματούν στο «αιώνιο» ντέρμπι για το «τριφύλλι». Μετά από ένα πενθήμερο δίχως ματς, αρχίζει άλλη μία τριάδα παιχνιδιών σε διάστημα οκτώ ημερών. Πρώτα με την ΑΕΛ στο Τσίρειο (5/12) και στη συνέχεια με την Καϊράτ (9/12) και την ΑΕΚ (13/12) στη Λευκωσία.

Ως την επόμενη αναμέτρηση θα μεσολαβήσει μία εβδομάδα. Η Ομόνοια θα επισκεφτεί την παλιά της έδρα, το Μακάρειο, όπου θα φιλοξενηθεί από τη Δόξα (19/12) και τρία 24ωρα αργότερα θα υποδεχτεί την ΑΕΛ (22/12) στο εξ αναβολής ματς της 1ης αγωνιστικής.

Τα ονόματα των αντιπάλων και το μικρό χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από παιχνίδι σε παιχνίδι, μαρτυρούν πόσο απαιτητικό είναι το πρόγραμμα για τους πρωταθλητές Κύπρου. Σε μια περίοδο μάλιστα που στόχος τους είναι να μειώσουν σημαντικά την απόσταση από την κορυφή (11 βαθμοί) και να ανέλθουν βαθμολογικά. Γι’ αυτό και αν ανταπεξέλθουν με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες (ή χωρίς) έως το τέλος του χρόνου, θα είναι το ευκταίο γι’ αυτούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ