aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: «Χτενίζει» την κυπριακή αγορά

Ομόνοια: «Χτενίζει» την κυπριακή αγορά

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Τη δοκιμασμένη συνταγή «παπούτσι από τον τόπο σου», θέλουν να εμπεδώσουν στην Ομόνοια οι Χένινγκ Μπεργκ και Νεόφυτος Λάρκου. Στην προσπάθειά τους να μειώσουν τις πιθανότητες λάθους στις επιλογές τους, ή καλύτερα, θέλοντας να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας τους, έριξαν δίχτυα σε ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο κυπριακό πρωτάθλημα. Χθες το μεσημέρι ανακοινώθηκε και επίσημα η απόκτηση του Έκτορ Γιούστε, ενώ όλα συμφωνήθηκαν και για τη μετακόμιση του Πάρη Ψάλτη στο «Ηλίας» Πούλλος. Ο 33χρονος στόπερ με τετραετή θητεία στον Απόλλωνα, υπέγραψε διετές συμβόλαιο και θεωρείται από την ομάδα προγραμματισμού των πρασίνων πρωτοκλασάτη επιλογή.

Χθες μπήκαν και οι τελευταίες πινελιές στη συμφωνία της Ομόνοιας με τον Ολυμπιακό για την απόκτηση του Ψάλτη, ο οποίος χθες το βράδυ ήταν στα γραφεία των μαυροπράσινων. Οι «σκιές» που δημιουργήθηκαν έφυγαν, κι η ανακοίνωση εκδόθηκε όταν έγινε το έμβασμα στον λογαριασμό του Ολυμπιακού. Το συνολικό ποσό της μετεγγραφής του αντιΜαυρία θα φθάσει 120 χιλιάδες ευρώ, ενώ οι απολαβές του Κύπριου διεθνούς που θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο θα αυξάνονται κάθε χρόνο (€60.000 τον πρώτο, €70.000 τον δεύτερο και €80 τον τρίτο χρόνο).

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Οι εννέα πιθανοί αντίπαλοι στο Τσάμπιονς Λιγκ με… αστερίσκο

Η ενίσχυση από την κυπριακή αγορά είναι προσφιλής τακτική της νέας τάξης πραγμάτων στην Ομόνοια. Για του λόγου το αληθές, στην περσινή σεζόν, είχε αποκτήσει τον Κίκο από τον Ολυμπιακό, τον Παπουλή (αγωνιζόταν στον Απόλλωνα) και τον Ντούρις (αγωνιζόταν στην Ανόρθωση). Και για την απόκτηση του Σέχου, σίγουρα θα μέτρησε η προηγούμενη θητεία του στα κυπριακά γήπεδα. Είναι ενδεικτικό ότι στη συνέντευξή του στον «Active» 107,4 & 102,5, ο υπεύθυνος του τμήματος σκάουτινγκ Σίμος Ταραπουλούζης είχε αποκαλύψει ότι έδωσε τις προτάσεις του από το εγχώριο πρωτάθλημα στην τεχνική ηγεσία. Γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι «χτενίζει» την κυπριακή αγορα και τα αποτελέσματα φαίνονται.

Διαβάστε επίσης: Ο μισθός του Γιούστε στην Ομόνοια

Πέρα από την απόκτηση των Γιούστε και Ψάλτη, για την ενίσχυση της αριστερής πτέρυγας δεδομένο θεωρείται το ενδιαφέρον της Ομόνοιας για τον Τορνίκε Οκριασβίλι που αγωνίστηκε στην Ανόρθωση για δύο σεζόν. Ο ίδιος ο Γεωργιανός μεσοεπιθετικός αποκάλυψε ότι είχε προσεγγιστεί από τους πράσινους τον Ιανουάριο, ενώ και τώρα έχει νέα πρόταση στα χέρια του. Μπεργκ και Λάρκου τον γνωρίζουν πολύ καλά και δεν αποκλείεται να επιμείνουν στην απόκτησή του, αν και ο ίδιος διατυμπανίζει ότι για πρώτη φορά στην καριέρα του έχει τόσες πολλές προτάσεις. Στις πρόσφατες δηλώσεις του στον «Active» 107,4 & 102,5 είχε αναφέρει ότι θα είναι έτοιμος να απαντήσει στους ενδιαφερόμενους, με την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του με την Εθνική Γεωργίας (6 Ιουνίου).

Μια παρόμοια περίπτωση με τον Οκριασβίλι, είναι και ο Γκάγιας Ζαχίντ. Ο Νορβηγοπακιστανός μέσος ενδιαφέρει τους «τριφυλλοφόρους» και το όλο θέμα έχει δει το φως της δημοσιότητας. Το συμβόλαιο του Ζαχίντ ολοκληρώνεται με το τέλος του πρωταθλήματος, έχει ήδη βολιδοσκοπηθεί, αλλά πιστεύεται θα μελετήσει τυχόν νέες προτάσεις, αφού όπως έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη αναζητά ένα πιο προηγμένο πρωτάθλημα από το κυπριακό. Στα «συν» της Ομόνοιας, το γεγονός ότι Μπεργκ και Ζαχίντ μιλούν την ίδια γλώσσα και υπάρχει ανοικτό πεδίο επικοινωνίας στο πιο ψηλό επίπεδο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ