aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Χωρίς ρίσκο, έβγαλε… Κολοβό από το μανίκι ο Αναστασίου

Ομόνοια: Χωρίς ρίσκο, έβγαλε… Κολοβό από το μανίκι ο Αναστασίου

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Νίκη κομβικής σημασίας πέτυχε η Ομόνοια, πέντε αγώνες πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Οι πράσινοι χρειάζονταν αυτό το τρίποντο το οποίο τους δίνει ελπίδα… σωτηρίας καθώς η είσοδος στην εξάδα δεν είναι -πλέον- εύκολη υπόθεση. Τα βαθμολογικά δεδομένα είναι τέτοια τα οποία «αναγκάζουν» την ομάδα της πρωτεύουσας να ρίχνει κλεφτές ματιές και στους διώκτες της.

Διαβάστε επίσης: Μπήκε ο Κολοβός με τη σκούπα και καθάρισε για την Ομόνοια! (pics & vids)

Είναι αλήθεια πως το πρώτο ημίχρονο κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα θα ξεχαστεί εύκολα, τόσο από τους φίλους των πρασίνων όσο και από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Χαμηλό τέμπο (το παραδέχθηκε και ο Ελλαδίτης κόουτς), μηδέν ευκαιρίες, ανούσια κατοχή ήταν περιληπτικά η εικόνα του πρώτου 45λεπτου. Όπως ανέφερε ο Αναστασίου μετά το τέλος του αγώνα, οι σημαντικές απουσίες στην επίθεση (Ντάρμπισαϊρ, Ζίβετς) έβαλαν δύσκολα στον τεχνικό του «τριφυλλιού».

Στο δεύτερο μέρος όμως είχε Κολοβό στο… μανίκι. Ο Ελλαδίτης ποδοσφαιριστής αφού μας… συστήθηκε στο ντεμπούτο του όταν έδωσε ασίστ στον Κατελάρη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (1-0), φρόντισε να στείλει ηχηρό μήνυμα στο παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής. Ο Αναστασίου παρέταξε τον Κολοβό και στον επαναληπτικό με τον Απόλλωνα, παιχνίδι στο οποίο φάνηκε πως δεν βρίσκεται στο απαραίτητο στάδιο ετοιμότητας. Και οι τρεις νεοαποκτηθέντες χρειάζονται αγωνιστικά λεπτά ώστε να είναι έτοιμοι να βγάλουν 90λεπτο.

Διαβάστε επίσης: Κολοβός: «Για τον πατέρα μου που έχασα, o κόουτς με διαχειρίζεται σωστά»

Ο κόουτς του «τριφυλλιού» στο ματς με τη Νέα Σαλαμίνα δεν ρίσκαρε και άφησε τους Μαυρία και Κολοβό στον πάγκο. Αποφάσισε να τους δώσει φανέλα βασικού στο 53’ και σαφώς αυτό του βγήκε, αφού μπήκαν στο παιχνίδι, πρόσθεσαν φρεσκάδα και όχι μόνο. Οι δύο τους συνδυάστηκαν εξαιρετικά στα πρώτα δύο γκολ με τον Κολοβό να αξιοποιεί τις σέντρες του Μαυρία πετυχαίνοντας ισάριθμα γκολ. Μάλιστα, ο σκόρερ των δύο πρώτων γκολ ήταν πρωταγωνιστής και στο τρίτο τέρμα, αφού τράβηξε δύο αμυντικούς πάνω του με τις ενέργειες του και ο Ραμίρες είχε εύκολο έργο για το τρίτο γκολ.

Όπως είπε ο Αναστασίου, η Ομόνοια βρίσκεται σε καλό δρόμο, ωστόσο καλείται να μην κάνει πισωγυρίσματα στα επόμενα επίσης πολύ σημαντικά ματς. Πλέον, το επόμενο παιχνίδι είναι πιο σημαντικό από το προηγούμενο και η Ομόνοια οφείλει να κερδίσει τα πέντε επόμενα ώστε στο τέλος να κάνει ταμείο.

Διαβάστε επίσης: Αναστασίου: «Αυτό ήταν το πιο δύσκολο, δημιουργούμε δυναμική»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ