aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Χωρίς περιθώρια και δικαιολογίες

Ομόνοια: Χωρίς περιθώρια και δικαιολογίες

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Με την πλάτη στον τοίχο, η Ομόνοια πάει στη Λάρνακα απόψε για να αντιμετωπίσει τον Ερμή. Δεν υπάρχουν περιθώρια και δικαιολογίες. Μόνο με νίκη θα διατηρήσει τις πιθανότητες παρουσίας της στην εξάδα με το τέλος της α’ φάσης του πρωταθλήματος. Σε αντίθετη περίπτωση, ειδικά μετά τη νίκη της Ανόρθωσης επί του Απόλλωνα, θα χάσει το τρένο μια και καλά, παρόλο που μαθηματικά τίποτα δεν θα έχει τελειώσει.

Οι πράσινοι παρουσιάζονται αποφασισμένοι να δώσουν συνέχεια στη θετική εμφάνιση στην Πάφο, αλλά αυτή τη φορά να είναι και ουσιαστικοί, φεύγοντας με το τρίποντο από την έδρα του Ερμή. Η τελευταία θέση στην οποία βρίσκεται ο αντίπαλός τους, όπως τονίζουν, δεν τους εφησυχάζει. Γνωρίζουν πως θα έχουν μια νέα δύσκολη αποστολή απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που «καίγεται» για βαθμούς και θα έχει στον πάγκο του νέο προπονητή, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο απρόβλεπτο το παιχνίδι του.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Αποστολή με απουσίες και πρόβλημα της τελευταίας στιγμής

Σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος, αυτό που μετρά περισσότερο είναι η ουσία, οι βαθμοί. Και αυτό θα επιδιώξει η Ομόνοια σήμερα. Πρόκειται για ένα ματς, που ίσως οδηγηθεί στη δύναμη και στο πάθος, κάτι για το οποίο είναι προετοιμασμένοι στο «τριφύλλι». Αυτή τη φορά θα θελήσουν να μπουν από το ξεκίνημα δυνατά, να μην επιτρέψουν στον αντίπαλο να τους κάνει τη ζημιά όπως η Πάφος την περασμένη βδομάδα. Μάλιστα, θα είναι ευχής έργο να προηγηθεί νωρίς, εξέλιξη που θα της επιτρέψει να επιβάλει το παιχνίδι της και να διαχειριστεί αναλόγως το προβάδισμά της.

Όσον αφορά στις επιλογές του Αναστασίου για το αρχικό σχήμα, αναμένονται μια το πολύ δυο αλλαγές σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα. Ο Λοέ, που πέρασε ως αλλαγή νωρίς (28’) στο παιχνίδι με την Πάφο αντί του Κατελάρη θα είναι στις βασικές επιλογές, ενώ και ο Μανρίκε που αποθεραπεύθηκε πλήρως διεκδικεί τη θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Πρτσε. Ως κλασικός αριστερός μπακ ο νεαρός Ισπανός έχει προβάδισμα. Η Ομόνοια, λοιπόν, σ’ έναν σχηματισμό 4-3-3, θα αρχίσει τον αγώνα ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Μεχίας. Την τετράδα στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, θα αποτελούν οι Λόρα, Βύντρα, Κούσουλος και Μανρίκε. Στη μεσαία γραμμή, ο Λοέ σε ρόλο ανασταλτικού μέσου και πιο μπροστά θα κινούνται οι Γκόμεθ και Ατζαγκούν. Στην επίθεση, οι Μαυρίας και Κολοβός, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, και στην κορυφή ο Ραμίρες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ