aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Χάθηκε μια μάχη, όχι ο πόλεμος

Ομόνοια: Χάθηκε μια μάχη, όχι ο πόλεμος

Η Ομόνοια έκανε στροφή, έριξε άγκυρα στο Τσάμπιονς Λιγκ και συνεχίζει την πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ και πιο συγκεκριμένα στον 3ο προκριματικό γύρο. Εκεί που την περιμένει η Φλόρα Ταλίν, η οποία αποκλείστηκε από τη Λέγκια, ομάδα που αντιμετωπίζει παρεμπιπτόντως η Ντιναμό. Ο πρώτος αγώνας των πρασίνων είναι ορισμένος να διεξαχθεί την επόμενη Πέμπτη στο ΓΣΠ, εκεί που προφανώς ανανέωσαν το ραντεβού οι φίλοι της ομάδας.

Το ψεσινό έργο της Ομόνοιας, η αλήθεια να λέγεται, ήταν ευθύς εξ αρχής δύσκολο. Γνώριζε πως δεν θα ήταν εύκολη η προσπάθεια για την ανατροπή του 0-2 απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, παρά τη στήριξη του κόσμου της. Άλλο τόσο αλήθεια είναι το γεγονός πως η ομάδα του Μπεργκ, έδωσε όλες τις δυνάμεις στο πρώτο μέρος, δημιούργησε τέσσερις καλές φάσεις (Γκόμεθ 16΄, Μποτεάκ 22΄, Λέσγιακς 29΄, Τσέποβιτς 37΄), ωστόσο δεν ανίχνευσαν τη μεγάλη ευκαιρία για να καρδιοχτυπήσουν έντονα τον Λιβάκοβιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι πράσινοι περιορίστηκαν σε δεύτερο ρόλο. Χάθηκε η μάχη στο κέντρο, οι Κροάτες κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και ανανέωσαν επιθέσεις. Αφού προειδοποίησαν πέντε φορές (Ορσιτς 59΄, 62΄, 63΄, Λαουρίτσεν 61΄, Μελάνο 76΄), στην έκτη δεν λάθεψαν (78΄), μετατρέποντας αυτομάτως το υπόλοιπο της επαναληπτικής αναμέτρησης σε τυπική διαδικασία.

Εν κατακλείδι, η Ομόνοια είπε «αντίο» στο Τσάμπιονς Λιγκ από μία ομάδα που ήταν ανώτερη στα δύο 90λεπτα και ειδικά, είχε τους τρόπους να διεμβολίσει την αντίπαλη αμυντική γραμμή, ανεβάζοντας κατακόρυφα ταχύτητα κατά το τελευταίο, ιδιαίτερα, μισάωρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ