aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Χαμηλωμένα στάνταρ, μοιραία λάθη, μετρημένα επιθετικά κουκιά και ο σχεδιασμός κοστίζει

Ομόνοια: Χαμηλωμένα στάνταρ, μοιραία λάθη, μετρημένα επιθετικά κουκιά και ο σχεδιασμός κοστίζει

«Στα χρόνια που είμαι στην Κύπρο κάναμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας με αντίπαλο τον Απόλλωνα», δήλωσε ο Χένινγκ Μπεργκ μετά το 0-2 στο Τσίρειο. Δήλωση που φανερώνει ότι τα στάνταρ στην Ομόνοια αναφορικά με την απόδοσή της έχουν πλέον χαμηλώσει.

Αν περιορίσει κανείς το αποτέλεσμα σε ένα ματς και μόνο, είναι απλώς μια ήττα από έναν από τους βασικούς ανταγωνιστές. Αν δει όμως τη συνολική εικόνα των πρασίνων στο πρωτάθλημα, θα καταλάβει πως η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη γι’ αυτούς.

Η περσινή πρωταθλήτρια, που άρχισε τη σεζόν ως το πρώτο φαβορί, δυσκολεύεται να «κολλήσει» δεύτερη νίκη στη σειρά, με εξαίρεση την τριάδα παιχνιδιών με Εθνικό, Άρη και ΑΕΛ. Ουσιαστικά, παίρνει τρίποντο κάθε δύο-τρία ματς. Ε, με τέτοια ασυνέπεια στις επιτυχίες και με βαθμολογικό μειονέκτημα, δύσκολα μπορεί να ελπίζει σε υπεράσπιση του τίτλου. Δεν είναι μόνο αυτό, όμως, είναι και ότι τίθεται σε αμφιβολία ακόμα και η παρουσία στο α’ γκρουπ.

Όσο τώρα για το πώς ήρθε η έβδομη ήττα της Ομόνοιας στο πρωτάθλημα; Για ακόμη μία φορά προδόθηκε από το περσινό δυνατό όπλο της, δηλαδή την αμυντική λειτουργία. Όταν χάνεις με αυτογκόλ (Χούμποτσαν) και κακή στιγμή των Λέτσγιακς και Φαμπιάνο που έφεραν σε θέση βολής τον Γιάνγκα, τι μπορεί να πει κανείς για την εμφάνιση;

Και αν το ματς «στράβωσε» από το 26’ και αν ήρθε δεύτερο πλήγμα στο 63’, ήταν και τα επιθετικά κουκιά του Μπεργκ στον πάγκο μετρημένα για να αλλάξει κάτι.

Αλήθεια πόσο μπορεί ελπίζει κάποιος προπονητής ότι μπορεί να του γυρίσουν το 0-2 από τον Απόλλωνα στο Τσίρειο ένας ποδοσφαιριστής που προερχόταν από αποχή προπονήσεων (Μποτεάκ) και ένας επιστρέψαντας από πολύμηνη αποχή (Ασάντε);

Τέλος, στο 85’ έγινε η αλλαγή που έκανε τους πάντες να αναρωτιούνται. Βγήκε ο στράικερ Τσέποβιτς και μπήκε ο δεξιός μπακ Ψάλτης (σύμφωνα με τον ρεπόρτερ γηπέδου δεν είχε πρόβλημα ο Σέρβος). Δείγμα της λειψανδρίας στην επιθετική γραμμή, με δεδομένες φυσικά τις απουσίες των Παπουλλή και Ατιέμγουεν.

Τρεις αλλαγές στην επίθεση που φανερώνουν ακόμη περισσότερο πόσο κοστίζει και η καθυστέρηση στον μετεγγραφικό σχεδιασμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ