aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: «Χαλάστρα» στο προσφιλές σχήμα

Ομόνοια: «Χαλάστρα» στο προσφιλές σχήμα

Για περίπου τρεις εβδομάδες, οι εκτιμήσεις ή οι πληροφορίες των ρεπόρτερ, που «ήθελαν» τον Χένινγκ Μπεργκ να μην αλλάζει την ενδεκάδα πρωταθλήματος της Ομόνοιας, δεν έπεσαν έξω. Ο Νορβηγός είχε βρει το ιδανικό σχήμα, βάσει της κατάστασης των παικτών του και των αγωνιστικών δεδομένων. Έτσι για τρία σερί ντέρμπι, το διακοπέν με τον ΑΠΟΕΛ, το νικηφόρο με την ΑΕΛ (1-0) και το ισόπαλο με την ΑΕΚ (1-1), στον αγωνιστικό χώρο παρουσιάστηκαν οι ίδιοι έντεκα ποδοσφαιριστές. Υποχρεωτικά, όμως, από το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής με τη Δόξα στο Μακάρειο, το αρχικό σχήμα πρέπει να αλλάξει.

Ο παροπλισμός του αρχηγού των πρασίνων, Ζιόρντι Γκόμεθ, καθώς και η ποινή μίας αγωνιστικής λόγω κίτρινων καρτών που θα εκτίσει ο Φώτης Παπουλής, επιτάσσουν τουλάχιστον δύο διαφοροποιήσεις. Τη θέση του Καταλανού στη μεσαία γραμμή αναμένεται να πάρει ο Φουάντ Μπασιρού. Ο διεθνής κεντρώος από τα Nησιά Κομόρες πήρε σημαντικό χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι της προπερασμένης Πέμπτης με την Καϊράτ (0-0), μένοντας στο γήπεδο για 58 λεπτά. Ήταν τα πρώτα του από τον τραυματισμό του στα μέσα Νοεμβρίου, ενώ μπήκε στο γήπεδο για ένα εξάλεπτο και απέναντι στην ΑΕΚ.

Όσο για την αναπλήρωση του Φώτη Παπουλλή, ο Ερίκ Μποτεάκ φαντάζει ως η επικρατέστερη επιλογή. Ο Γάλλος επίσης επέστρεψε από τραυματισμό μετά από περίπου δύο μήνες, παίρνοντας χρόνος συμμετοχής κόντρα σε Καραμπάχ (45’), ΑΕΛ (16’), Καϊράτ (57’) και ΑΕΚ (6’). Είναι έτοιμος αγωνιστικά για να πάρει θέση στο αρχικό σχήμα, εάν τον προτιμήσει ο Μπεργκ για αντικαταστάτη του Ελλαδίτη. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και οι επιλογές των Παναγιώτη Ζαχαρίου και Ιγαγί Ατιέμγουεν. Για το παιχνίδι με τη Δόξα δεν υπολογίζονται επίσης οι Γιούστε, Φαμπιάνο και Κούσουλος.

Πάντως, ούτε στο εξ αναβολής παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής με την ΑΕΛ, που είναι ορισμένο για την ερχόμενη Τετάρτη στο ΓΣΠ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ενδεκάδα των τελευταίων τριών παιχνιδιών. Ο Ουζόχο δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί, καθώς αποκτήθηκε μετά τη διεξαγωγή των παιχνιδιών της πρεμιέρας. Εξάλλου, ούτε απέναντι στους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού υπολογίζεται πως θα είναι έτοιμος ο Γκόμεθ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ